2014-08-25 21:39:13
Φωτογραφία για Η Μέρκελ θέλει στο Eurogroup το… αφεντικό της “Lehman Brothers” στην Ευρώπη
Επειδή η ζωή… κάνει κύκλους, και λίγα πράγματα μένουν ανεξήγητα, μονάχα με… θαυμασμό μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τους πολιτικούς ελιγμούς της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα υποστηρίξει για την προεδρία του Eurogroup το άλλοτε… αφεντικό της “Lehman Brothers” στην Ευρώπη.

Το Βερολίνο επιβεβαίωσε ότι επιλογή της γερμανικής κυβέρνησης για τη διαδοχή του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup είναι ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος πριν αναλάβει τις τύχες της ισπανικής οικονομίας στην κυβέρνηση Ραχόι, ήταν ο ειδικός σύμβουλος της τράπεζας που προκάλεσε την παγκόσμια κρίση, για την Ισπανία και την Πορτογαλία.

O ντε Γκίντος ήταν από εκείνους που είχαν συμμετοχή στις “σκοτεινές ζυμώσεις” οι οποίες οδήγησαν σε χρεοκοπία τη “Lehman Brothers” από την κυβέρνηση Μπους το 2008, προκαλώντας την παγκόσμια οικονομική κρίση που μέχρι και σήμερα ταλαιπωρεί τον πλανήτη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε προωθηθεί στην προεδρία του Eurogroup ως μια “χρήσιμη μετριότητα”, αντικαθιστώντας τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε ενοχλήσει τη Γερμανία με τις ενστάσεις του για την πολιτική λιτότητας που είχε επιβάλλει το Βερολίνο στο σύνολο της ευρωζώνης.

Με την επιλογή ντε Γκίντος, η Άνγκελα Μέρκελ προχωρεί σε έναν ακόμη εντυπωσιακό πολιτικό ελιγμό: Ακόμη μια “χρήσιμη μετριότητα”, και μάλιστα από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ