2014-08-26 07:51:40
Φωτογραφία για Κίεβο: Δέκα Ρώσοι αλεξιπτωτιστές συνελήφθησαν στην ανατολική Ουκρανία
Δέκα Ρώσοι στρατιώτες συνελήφθησαν στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας. «Έχει ανοίξει διαδικασία ποινικής έρευνας για παράνομη διέλευση των συνόρων από οπλισμένους Ρώσους πολίτες» αναφέρει η ουκρανική πλευρά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), οι αλεξιπτωτιστές της 98ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, που έχει την έδρα της στην κεντρική Ρωσία, συνελήφθησαν κοντά στο ουκρανικό χωριό Ντζερκάλνε, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Ντονέτσκ. Σύμφωνα με την ουκρανική SBU, οι Ρώσοι στρατιώτες δήλωσαν ότι εστάλησαν στη ρωσική περιοχή του Ροστόφ, στα σύνορα της Ρωσίας με τις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

Η ανακοίνωση των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας δεν διευκρίνιζε πότε συνελήφθησαν οι ρώσοι αλεξιπτωτιστές. Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Βαλερί Γκιουλετέι, έγραψε αργά το βράδυ στη σελίδα του στο Facebook, ότι η σύλληψη των στρατιωτών έγινε τη Δευτέρα.


«Σήμερα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνέλαβαν πολλούς Ρώσους στρατιώτες», ανέφερε ο υπουργός. «Επισήμως, συμμετέχουν σε ασκήσεις σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας. Στην πραγματικότητα, θα συμμετάσχουν σε μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας», συμπλήρωσε.

ΗΠΑ: Απαράδεκτες οι «ρωσικές επιδρομές» στην Ουκρανία

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε στο μεταξύ τις «στρατιωτικές επιδρομές» της Ρωσίας στην Ουκρανία ο Λευκός Οίκος, τονίζοντας ότι συνιστούν μια «σημαντική κλιμάκωση».

«Οι στρατιωτικές επιδρομές της Ρωσίας στην Ουκρανία, το πυροβολικό, τα συστήματα αεράμυνας, τα δεκάδες άρματα μάχης και οι στρατιώτες αντιπροσωπεύουν μια σημαντική κλιμάκωση» έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter η Σούζαν Ράις, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. «Οι επανειλημμένες επιδρομές της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι απαράδεκτες, επικίνδυνες και εμπρηστικές», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ