2014-08-26 07:54:35
Φωτογραφία για Στρατιωτικό εξοπλισμό στους Κούρδους του Ιράκ παραδίδει η Γερμανία
REUTERS/STRINGER/IRAQ

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε την περασμένη Τετάρτη να προχωρήσει στην παράδοση εξοπλισμού στους Κούρδους του Ιράκ, που πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (φωτ. αρχείου).

Στρατιωτικό εξοπλισμό όπως 4.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα, ισάριθμα κράνη, καθώς επίσης και 200 ασυρμάτους και 680 διόπτρες νυχτερινής κατόπτευσης θα παραδώσει η γερμανική κυβέρνηση στους Κούρδους του Ιράκ, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Der Spiegel στον ιστότοπό του.

Τα πρώτα αεροσκάφη που θα παραδώσουν τον εξοπλισμό αυτό μπορεί να απογειωθούν αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλείται έναν κατάλογο που καταρτίζει ο γερμανικός στρατός.

Μεταξύ άλλων αναμένεται να παραδοθούν επίσης 20 ανιχνευτές μετάλλων και 30 ανιχνευτές ναρκών από τα πλεονάζοντα αποθέματα εξοπλισμού του γερμανικού στρατού καθώς και του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Το Βερολίνο ανταποκρίνεται με αυτόν τον τρόπο στο αίτημα για παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού που έχουν υποβάλει οι Κούρδοι εδώ και δύο εβδομάδες σύμφωνα με έναν πράκτορα της BND, της υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας, ανέφερε ακόμη το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Der Spiegel.

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε την περασμένη Τετάρτη να προχωρήσει στην παράδοση εξοπλισμού στους Κούρδους του Ιράκ, που πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ