2014-08-26 18:11:24
Φωτογραφία για Έσφιξαν τα χέρια Πούτιν - Ποροσένκο στο Μινσκ
Συγκρατημένος ο οικοδεσπότης Λουκασένκο

Χειραψία είχαν, στην έναρξη της διάσκεψης για το ουκρανικό στο Μινσκ της Λευκορωσίας, οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Ουκρανίας, Βλάντιμιρ Πούτιν και Πέτρο Ποροσένκο αντίστοιχα.

Στη διάσκεψη, η οποία τελείται υπό την αιγίδα της Ευρασιατικής Τελωνειακής Ένωσης, της οποίας ηγείται η Μόσχα, συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι πρόεδροι της Λευκορωσίας και του Καζακστάν.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο εμφανίστηκε συγκρατημένος, τονίζοντας ότι δεν πρέπει κανείς να περιμένει ριζικές εξελίξεις από τη συνάντηση, ωστόσο υπογράμμισε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή μιας ειρηνευτικής διαδικασίας.

Οι δηλώσεις του κ. Λουκασένκο έγιναν μετά από συνάντησή του με την επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε., Κάθριν Άστον, στο περιθώριο της διάσκεψης.

«Ο ρόλος μου σε αυτή τη διάσκεψη είναι να υπερασπιστώ τον ουκρανικό λαό, να εξασφαλίσω ότι ηΟυκρανία θα παραμείνει ακέραιη εδαφικά», τόνισε από την πλευρά της η κ. Άστον.


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι ο δρόμος για την ειρήνευση στην ανατολική Ουκρανία δε περνά μέσα από την περαιτέρω κλιμάκωση των συγκρούσεων, αλλά μέσα από έναν διάλογο του Κιέβου με εκπροσώπους από τις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να σταματήσει η αιματοχυσία και να βρεθεί πολιτική λύση, ώστε να πάψουν οι μάχες στην περιοχή του Ντονμπάς. Σημείωσε, ωστόσο, ότι μόνος τρόπος να υπάρξει αποκλιμάκωση είναι η Ουκρανία να αναλάβει εξ ολοκλήρου τον έλεγχο των συνόρων της και της διέλευσης από αυτά.

Nαυτεμπορική
.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ