2014-08-27 10:35:32
Φωτογραφία για Απογοητευτικός ο αγώνας της Κυριακής για τον Alessandro Zanardi στο Slovakia Ring
Ο Alessandro Zanardi (IT) ήταν αποφασισμένος και αισιόδοξος καθώς προετοιμαζόταν για τον κύριο αγώνα του Blancpain Sprint Series στο Slovakia Ring (SK). Ωστόσο αυτή τη φορά δεν είχε την τύχη με το μέρος του. Ο εργοστασιακός οδηγός της BMW αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά τον πρώτο γύρο καθώς η BMW Z4 GT3 χτυπήθηκε από άλλο αυτοκίνητο στην πρώτη στροφή.

Όλα έδειχναν αίσια για το Zanardi: ήταν δέκατος στην εκκίνηση και έτοιμος να διεκδικήσει κορυφαίες θέσεις όπως στην τελευταία του εμφάνιση στο Brands Hatch (GB), όπου εντυπωσίασε τερματίζοντας 5ος αν και ξεκίνησε από τις τελευταίες θέσεις με την BMW Z4 GT3 του. Επιπλέον, οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες από αυτές του Σαββάτου που έβρεχε καταρρακτωδώς στο μεγαλύτερο μέρος του κατατακτήριου αγώνα. Την Κυριακή φύσαγε μεν χωρίς να βρέχει, ενώ κάποιες φορές εμφανίστηκε ο ήλιος.

Ωστόσο, ο κύριος αγώνας του Zanardi είχε άδοξο τέλος πριν καν ξεκινήσει
. Η BMW Z4 GT3 χτυπήθηκε σε μία καραμπόλα στην πρώτη στροφή μετά από την ‘εν κινήσει’ εκκίνηση. Και ενώ άλλα αυτοκίνητα κόλλησαν στο έδαφος, ο Zanardi κατάφερε να συνεχίσει αλλά μετά τον πρώτο γύρο αναγκάστηκε να επιστρέψει στα pits με κλατάρισμα πίσω αριστερού ελαστικού και άλλες ζημιές στο αυτοκίνητο. Η ομάδα ROAL Motorsport προσπάθησε να επισκευάσει και να ξαναστείλει τη BMW Z4 GT3 στον αγώνα, αλλά αποδείχτηκε ότι η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη και ο Zanardi δεν είχε άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψει.

«Ο καιρός ήταν όπως τον θέλαμε και ήμουν σίγουρος ότι είχαμε το αυτοκίνητο για να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Αλλά δυστυχώς, έτσι είναι οι αγώνες», σχολίασε ο Zanardi. «Μετά από μία πολύ καλή εκκίνηση, παγιδεύτηκα στο ατύχημα και προσπάθησα να το αποφύγω αλλά, τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν με έσπρωξαν στο χάος. Ουσιαστικά δεν είχα πού να πάω και σε όλο το χαμό κάποιος χτύπησε το πίσω αριστερό ελαστικό. Προς το τέλος του γύρου κατάλαβα ότι το ελαστικό έχανε πίεση και ενημέρωσα την ομάδα μου ότι θα έμπαινα στα pits για αλλαγή ελαστικού. Μετά αποφασίστηκε να εγκαταλείψω επειδή η ζημιά στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου ήταν πολύ μεγάλη. Θα ήταν επικίνδυνο να συνεχίσω έτσι. Πραγματικά κρίμα αφού σίγουρα το αυτοκίνητο είχε όλα τα φόντα για μία καλή θέση. Τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε την επόμενη φορά».

Στον κύριο αγώνα νικητές ήταν οι Thomas Jäger (AT) και Dominik Baumann (AT) της BMW Sports Trophy Team Schubert, ενώ οι Caca Bueno (BR) και Sergio Jimenez (BR) της BMW Sports Trophy Team Brasil τερμάτισαν στη δεύτερη θέση. Το Slovakia Ring φιλοξένησε τον τέταρτο γύρο του της 2014 Blancpain Sprint Series. Ο επόμενος γύρος θα πραγματοποιηθεί σε δύο εβδομάδες στο Portimao στην Πορτογαλία (5 – 7 Σεπτεμβρίου).
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ