2014-08-27 15:50:10
Φωτογραφία για Αμαλιάδα: Ξεκίνησε η παραλαβή Κορινθιακής σταφίδας
Ξεκίνησε τη Δευτέρα το πρωί η παραλαβή Κορινθιακής Σταφίδας από την Οργάνωση Παραγωγών Αμαλιάδας. Η παραλαβή πραγματοποιείται στις αποθήκες του Χαβαρίου και η σταφίδα θα πρέπει να είναι πολύ καλά αποξηραμένη, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα επιστρέφεται. Μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι, είχαν παραληφθεί περίπου 40 τόνοι προϊόντος και τις επόμενες μέρες αναμένεται μεγαλύτερη προσέλευση.

Η Οργάνωση έχει συνάψει σύμβαση με την «Παναιγιάλειος Ένωσις» και ο ακριβής καθορισμός της τιμής δεν έχει γίνει, αν και διαφαίνεται ότι θα είναι κατά 0,5 ευρώ χαμηλότερη. Πέρυσι είχε οριστεί στο 1,25/ κιλό και για φέτος οι σταφιδοπαραγωγοί είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι, αφού διαφαίνεται ότι θα πουλήσουν το προϊόν σε χαμηλή τιμή.

Για λογαριασμό της Οργάνωσης Παραγωγών θα παραδώσουν προϊόν 320 παραγωγοί, ενώ ταυτόχρονα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον εγγραφής και από άλλους παραγωγούς, που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί εάν θα γίνουν δεκτά τα αιτήματα αυτά.

Με αφορμή την έναρξη παραλαβής Κορινθιακής σταφίδας ο ταμίας της Οργάνωσης Παραγωγών Χρήστος Βαλλιανάτος ευχήθηκε η σεζόν να είναι καλή, με γνώμονα το συμφέρον των σταφιδοπαραγωγών.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ