2014-08-27 16:30:43
Φωτογραφία για Το Fiat Panda Cross στο «Διαθρησκευτικό Αγώνα για την Ειρήνη»
Η Fiat θα συμμετάσχει ως Κορυφαίος Συνεργάτης στο «Διαθρησκευτικό Αγώνα για την Ειρήνη» τη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης. Με υποστηρικτές το Δήμο της Ρώμης, την CONI, τη FIGC και τη Lega Serie A, η εκδήλωση έχει ως σκοπό να αξιοποιήσει την επικοινωνιακή δύναμη του αθλητισμού - και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου - για να προωθήσει τις αρχές της αδελφοσύνης και της αλληλεγγύης. Η πίστη - κάθε είδους - θα γίνει ένα στοιχείο σύνδεσης και μια ευκαιρία για αμοιβαίο εμπλουτισμό στην καθημερινή ζωή και στον αθλητισμό.

Για αυτήν την ευκαιρία η Fiat θα διαθέσει στους οργανωτές μερικά Ducato Panorama κι ένα στόλο από Panda, ειδικά διακοσμημένα με το λογότυπο της Fiat και του «Διαθρησκευτικού Αγώνα για την Ειρήνη», που θα μεταφέρουν τους ποδοσφαιριστές προς και από το Ολυμπιακό στάδιο. Αυτού του είδους οι υπηρεσίες δεν είναι κάτι το καινούριο για το μικρό Fiat το οποίο, μαζί με άλλα μοντέλα της Fiat, έχει υπάρξει μέρος του επίσημου στόλου που μεταφέρει την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου της Ιταλίας σε επίσημους και φιλικούς αγώνες και σε προπονητικές εγκαταστάσεις από το 2011.


Αυτές οι υπηρεσίες παρέχονται από μία ισχυρή ομάδα, που μπορεί να βασίζεται σε αρκετούς πρωταθλητές: από το 500 και το Panda μέχρι το Freemont και το 500L. Ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες βρίσκεται και το εντελώς νέο Panda Cross. Δύο αυτοκίνητα θα επιδεικνύονται στο κοινό έξω από το στάδιο στο «Διαθρησκευτικό Αγώνα για την Ειρήνη», προσκαλώντας τον καθένα να γνωρίσει την πιο ολοκληρωμένη εξέλιξη της αντίληψης του SUV σύμφωνα με τη Fiat. To Panda Cross συνδυάζει το σύστημα μετάδοσης και τις τεχνικές δυνατότητες ενός πραγματικού εκτός δρόμου, τις επιδόσεις και το περιεχόμενο ενός SUV, τις εξωτερικές διαστάσεις, την οικονομία και την ευελιξία ενός αυτοκινήτου πόλης κι ένα ξεχωριστό στιλ που συνδυάζει τη λογική με το συναίσθημα. Όλα αυτά γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα με μία ανταγωνιστική τιμή, που είναι η μισή από αυτή των SUV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτό το μοντέλο επιλέχθηκε για την εκδήλωση της 1ης Σεπτεμβρίου, που διοργανώνεται για να ξεπεραστούν οι διαφορές εθνικότητας ή θρησκείας μέσα από παγκοσμίως αποδεκτές αξίες, όπως η ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους, ο αμοιβαίος σεβασμός και το κοινό καλό.

Το Panda Cross είναι ένα πρακτικό παράδειγμα της θέλησης της Fiat να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους, προσφέροντας προσιτά και τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα και υποστηρίζοντας μεγάλες διεθνείς κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Γι' αυτό αποφάσισε να δωρίσει ένα αυτοκίνητο στη "Scholas Occurrentes" και τη "Fondazione PUPI", τους δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που διοργανώνουν την εκδήλωση. Αυτό το αυτοκίνητο θα έχει αυτόγραφα των πρωταθλητών του σήμερα και του χθες που θα βρεθούν στο γήπεδο. Μεταξύ τους θα είναι οι Χαβιέρ Σανέτι, Λιονέλ Μέσι, Αντρέα Πίρλο, Ζινεντίν Ζιντάν, Ρομπέρτο Μπάτζο, Γιούτο Ναγκατόμο, Τζίτζι Μπουφόν, Σαμουέλ Ετό και Νταβίντ Τρεζεγκέ.

Το μήνυμα της ειρήνης εξακολουθεί να διαδίδεται στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας μέσω μιας πρωτοβουλίας με το σύνθημα "Have fun in Peace". Αυτό είναι το μήνυμα που η Fiat θα ζητήσει από τους φίλους της στο Facebook να διαδώσουν στο διαδίκτυο. Από την 1η Σεπτεμβρίου όποιος αντικαθιστά την εικόνα του προφίλ του με το Panda διακοσμημένο με το #havefuninpeace, μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής σε μία ευχάριστη έκπληξη.

Fiat και αθλητισμός: ένα δεσμός διαρκείας

Υποστηρίζοντας το «Διαθρησκευτικό Αγώνα για την Ειρήνη», η Fiat επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τους ισχυρούς δεσμούς της με τον κόσμο του αθλητισμού, με τον οποίο μοιράζεται τις ίδιες οικουμενικές αξίες. Η μάρκα πάντα συνέδεε την εταιρική της εικόνα με πολλά αγωνίσματα σε οποιοδήποτε επίπεδο, μεταξύ των οποίων το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το μηχανοκίνητο αθλητισμό, το στίβο και τα χειμερινά σπορ.

Οι μεγάλες διοργανώσεις στις οποίες η Fiat βρέθηκε στο πλάι των Ιταλών αθλητών συμπεριλαμβάνουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τορίνο το 2006, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνου το 2012, τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 και τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Sochi της Ρωσίας το 2014. Επιπλέον, η συνεργασία μεταξύ της Fiat και της Ιταλικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ξεκίνησε το 2000 όταν, ως τεχνικός συνεργάτης, η Fiat άρχισε να ακολουθεί τους "Azzurri" στο δρόμο τους για τα παγκόσμια πρωταθλήματα στην Ιαπωνία και την Κορέα το 2002, την Νότια Αφρική το 2010 και τη Βραζιλία το 2014 ως κορυφαίος χορηγός, επιπλέον των δύο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, το 2008 στην Αυστρία και την Ελβετία και το 2012 στην Πολωνία και την Ουκρανία. Πρόσφατα η Fiat υπέγραψε μια τριετή συμφωνία για την περίοδο 2014 ως 2016 με την ιταλική ομοσπονδία μπάσκετ, για να βρίσκεται στο πλάι των ανδρών, των γυναικών και των ομάδων κάτω των 18 ετών.

Η ίδια αντίληψη βρίσκεται πίσω από τη χορηγία της ιταλικής Ομοσπονδίας Παραολυμπιακών Χειμερινών Σπορ μέσω του προγράμματος Autonomy, μιας πρωτοβουλίας με την οποία από το 1995 η Fiat βρίσκεται στο πλάι ανθρώπων με περιορισμένες κινητικές δυνατότητες, προσφέροντας ειδικές εκδόσεις αυτοκινήτων του γκρουπ Fiat. Το πρόγραμμα Autonomy, αποκάλυψε την ανάγκη να ξεπεραστούν προκαταλήψεις και στερεότυπα: δεν υπάρχουν διαφορετικοί αγώνες αλλά μόνο διαφορετικές ικανότητες γιατί όλοι αθλητές μοιράζονται τα ίδια ανταγωνιστικά κίνητρα και τη θέλησή να ξεπεράσουν το εμπόδιο που ορθώνονται μπροστά τους.
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ