2014-08-27 18:19:18
Φωτογραφία για Αρμενία καλεί Ερντογάν στην 100η επέτειο από τη Γενοκτονία
Θα δεχθεί ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας την πρόσκληση-πρόκληση;

Τα μάτια της διεθνούς κοινότητας, αύριο θα είναι στραμμένα στην Τουρκία. Εξάλλου ο επόμενος πρόεδρος της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να το πετύχει. Ιδιαιτέρως με τη μεγαλοπρεπή τελετή που έχει ετοιμάσει αλλά και τους πολλούς προσκεκλημένους του, κάποιοι από τους οποίους αποτελούν έκπληξη. Όπως ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Εντουάρντ Ναλμπαντιάν, μιας χώρας με την οποία η Άγκυρα δεν έχει διπλωματικές σχέσεις.

Στην Αρμενία δεν θα κοιτούν τις λεπτομέρειες της ορκωμοσίας, αλλά θα περιμένουν να ακούσουν τι έχει να πει ο 12ος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας στη κρίσιμο ερώτηση που θα θέσει αρμοδίως ο υπουργός Εξωτερικών, Εντουάρντ Ναλμπαντιάν: «Θα δεχθεί την επίσημη πρόσκληση της Αρμενίας να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης για την 100η Επέτειο από τη γενοκτονία των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, το 1915;».


Την αποκάλυψη για την έξυπνη αυτή κίνηση με την οποία ουσιαστικά ρίχνει το γάντι στην Τουρκία, έκανε ο πρόεδρος της Αρμενίας, Σερζ Σαργκισιάν, αφού συνεχάρη τον Ερντογάν επί τη αναλήψει των καθηκόντων του. Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα η προεδρία της Τουρκίας να συμβάλει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Η επίσημη τελετή μνήμης για την 100η επέτειο από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, που έχει αναγνωριστεί διεθνώς αλλά όχι φυσικά από την Τουρκία, θα γίνει στις 24 Απριλίου 2015. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ