2014-08-29 08:35:22
Φωτογραφία για Τις «σφαγές αμάχων» από το Ισλαμικό Κράτος καταγγέλλει ο ΟΗΕ
Τις «σφαγές αμάχων» από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, στο... πλαίσιο της Έκτης Διάσκεψης της Συμμαχίας των Πολιτισμών των Ηνωμένων Εθνών, που διεξάγεται στο Μπαλί της Ινδονησίας.

«Είμαι ιδιαίτερα αγανακτισμένος με τις πληροφορίες που προέρχονται από το Ιράκ και κάνουν λόγο για σφαγές αμάχων από το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε, προσθέτοντας: «Κοινότητες ολόκληρες που ζούσαν εδώ και γενιές στο βόρειο Ιράκ πιέζονται να φύγουν υπό την απειλή του θανάτου μόνο και μόνο εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων».

Η σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, εκτέλεσε την Τετάρτη και την Πέμπτη περισσότερους από 160 Σύρους στρατιώτες στην επαρχία Ράκα (βόρεια Συρία) την οποία ελέγχει, σύμφωνα με τον Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο ΟΗΕ κατηγορεί το Ισλαμικό Κράτος για «εθνοτικές και θρησκευτικές εκκαθαρίσεις» και έχει καλέσει τη διεθνή κοινότητα να μην αφήσει ατιμώρητα αυτά τα εγκλήματα.


Υπέβαλαν ομήρους στο βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Washington Post, τουλάχιστον τέσσερις όμηροι που κρατούνται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υποβλήθηκαν στο βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές, στο ίδιο βασανιστήριο φέρεται πως είχε υποβληθεί επανειλημμένα και ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζέιμς Φόλεϊ, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από τους μαχητές της ίδιας οργάνωσης.

Η τεχνική του εικονικού πνιγμού χρησιμοποιήθηκε από την αμερικανική CIA στη διάρκεια των ανακρίσεων υπόπτων που κρατούνταν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Η CIA είχε συλλάβει δεκάδες άτομα ύποπτα για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, και είχε χρησιμοποιήσει διάφορες μεθόδους βασανιστηρίων, όπως η στέρηση ύπνου και ο εικονικός πνιγμός.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ