2014-08-29 11:14:37
Φωτογραφία για Showbiz και χειροπέδες... Ποιοι είναι οι διάσημοι που έχουν περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα και γιατί;
Ποιος είπε ότι μόνο οι κοινοί θνητοί έχουν μπλεξίματα με το νόμο; Με αφορμή τη σύλληψη του Μιχάλη Χατζηγιάννη, βρήκαμε μερικές από τις πιο lifestyle συλλήψεις των τελευταίων ετών.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του Μιχάλη Χατζηγιάννη με το νόμο.

Συγκεκριμένα, μετά την ποινική δίωξη για το αδίκημα της ψευδούς αναφοράς στις αρχές, που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση του πολυτελούς αυτοκινήτου, μάρκας Ferrari, του τραγουδιστή, και τη σύλληψή του από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, αφέθηκε ελεύθερος. Η υπόθεση αφορούσε δήλωση του λογιστή του τραγουδιστή περί κλοπής των πινακίδων του αυτοκινήτου, ωστόσο, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι αυτή ήταν ψευδής, και έτσι η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τόσο του λογιστή όσο και του ίδιου του καλλιτέχνη.

Το παράδειγμα όμως του Μιχάλη Χατζηγιάννη δεν είναι το μόνο που αποδεικνύει ότι ο νόμος «ταυτότητα» δεν κοιτά
. Σάλος είχε προκληθεί και με τη σύλληψη του Αντώνη Ρέμου, τον περασμένο Ιούνιο, για ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο. Η οφειλή συνδεόταν με την ΠΑΕ Ηρακλής, της οποίας -κατά το παρελθόν- υπήρξε πρόεδρος και μεγαλομέτοχος. Να σημειωθεί ότι το Φεβρουάριο του 2012, ο Αντώνης Ρέμος είχε κληθεί αυτεπαγγέλτως να απολογηθεί σε ανακριτή της Θεσσαλονίκης για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 1 εκατ. ευρώ. Κατά την απολογία του τότε ισχυρίστηκε ότι προέβη σε ρύθμιση των οφειλών, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

Και ο καλός φίλος του τραγουδιστή, Κώστας Πηλαδάκης, είχε, επίσης, την «εμπειρία» της σύλληψης. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισας και επιχειρηματίας, συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 4.037.060 ευρώ, το 2013. Συγκεκριμένα, τα 500.000 ευρώ σχετίζονταν με μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και τα 3.500.000 ευρώ με μη καταβολή οφειλομένων στο Δημόσιο.

Η πιο πολυσυζητημένη όμως υπόθεση είναι αυτή του Λάκη Γαβαλά. Ήταν το 2011 όταν ο γνωστός σχεδιαστής συνελήφθη για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους περίπου 1.480.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ένα χρόνο περίπου αργότερα και χωρίς να έχει χάσει την επαφή του με τα δικαστήρια και την αστυνομία, αφού η εταιρία με ρούχα που διατηρούσε είχε πτωχεύσει, ξανασυνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ και προφυλακίστηκε. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε λίγο καιρό αργότερα, όταν ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Ο σχεδιαστής έμεινε πίσω από τα σίδερα για περίπου 15 μήνες ενώ ακόμα και τώρα τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει. Ο Έλληνας μετρ της μόδας, μπορεί να έχει αποφυλακιστεί, αλλά συνελήφθη πριν κάποιους μήνες για τέταρτη φορά, καθώς σε βάρος του είχαν κινηθεί και πάλι διαδικασίες για οφειλές ύψους 712.117,76 ευρώ. Η δίκη για τη νέα αυτή υπόθεση έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2014.

Για χρέη στο δημόσιο είχε συλληφθεί και ο Ντέμης Νικολαΐδης το 2013. Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε ότι «40χρονος, πρώην διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, συνελήφθη για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο ύψους 35.600.410,50 ευρώ». Ο σύζυγος της Δέσποινας Βανδή εμφανίστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ προκειμένου να παρουσιάσει τα στοιχεία που αφορούν την περίοδο διοίκησής του στην ΑΕΚ και ξεκαθάρισε το τοπίο.

Τέλος, από τους εκπροσώπους της εγχώριας σόουμπιζ, προβλήματα για χρέη είχε και ο Γιώργος Κιμούλης. Ο ηθοποιός, το 2013, συνελήφθη στη Βουκουρεστίου, αμέσως μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης στην οποία πρωταγωνιστούσε, για οφειλές προς το δημόσιο αλλά και ακάλυπτες επιταγές. Σε εκτέλεση της απόφασης αυτής, κατέβαλε 4.418 ευρώ για να εξαγοράσει την ποινή φυλάκισης 15 μηνών και αφού προέβη σε διακανονισμό των χρεών του για την υπόθεση ακάλυπτων επιταγών αφέθηκε ελεύθερος.
πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ