2014-08-29 19:43:10
Φωτογραφία για Ο Cameron σχεδιάζει «παρέμβαση» στο δημοψήφισμα της Σκωτίας
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron προτίθεται να κάνει παρέμβαση προκειμένου να πείσει τους Σκοτσέζους για τα οικονομικά οφέλη από τη συμμετοχή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, λίγες εβδομάδες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.

Τηρώντας χαμηλό προφίλ όλο αυτόν τον καιρό λόγω της χαμηλής δημοτικότητάς του στη Σκοτία, ο Βρετανός Πρωθυπουργός αποφάσισε να παρέμβει και να πείσει τη διχασμένη επιχειρηματική κοινότητα της Σκοτίας για τα οικονομικά πλεονεκτήματα της συμμετοχής στην ενιαία αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είναι μία από τις παλαιότερες και πιο επιτυχημένες ενιαίες αγορές στον κόσμο» θα πει ο Cameron σε ηγέτες των επιχειρήσεων σε ένα δείπνο στη Γλασκώβη.

«Η Σκωτία κάνει με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο τον διπλάσιο όγκο εμπορίου από ό, τι με όλο τον υπόλοιπο κόσμο», θα επισημάνει, προσθέτοντας ότι αυτό βοηθά στη διατήρηση 1εκ θέσεων εργασίας.

Διάφορες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η στήριξη υπέρ της ανεξαρτησίας αυξάνεται συνεχώς.

Ωστόσο η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, όπου δεν ελήφθησαν υπόψη οι αναποφάσιστοι, έδειξε ότι οι υποστηρικτές της ανεξαρτητοποίησης της Σκοτίας είναι στο 43%, ενώ 57% δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρέμβαση επιχειρηματιών

Στο μεταξύ, οι επικεφαλής μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου απέστειλαν ανοιχτή επιστολή εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ανεξαρτησία της Σκοτίας τονίζοντας παράλληλα ότι η έκβαση της ιστορικού δημοψηφίσματος της 18η Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να επηρεάσει τις επόμενες γενιές.

«Ως δημιουργοί θέσεων εργασίας, έχουμε εξετάσει προσεκτικά τα επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές» αναφέρουν οι επιχειρηματίες. «Το συμπέρασμά μας είναι ότι δεν είναι προς το επιχειρηματικό συμφέρον η ανεξαρτησία».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ