2014-09-04 11:10:34
Φωτογραφία για Αυτές είναι οι πιο ακριβές μεταγραφές του καλοκαιριού που έγιναν στην Ευρώπη [photos]
Η μεταγραφική περίοδος αποτελεί και επίσημα παρελθόν, με τις ομάδες να κλείνουν το ρόστερ τους ακόμα και την τελευταία μέρα... Μετά από ένα αρκετά "πλούσιο" σε μεταγραφές καλοκαίρι, δείτε τις ακριβότερες μετακινήσεις παικτών που είδαμε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η μεταγραφική περίοδος στα πρωταθλήματα της Ευρώπης έληξε και πλέον οι ομάδες θα μπορούν να υπογράψουν μόνο ελεύθερους παίκτες για λίγες μόνο μέρες ακόμα. Το φετινό ήταν κι από τα πιο δραστήρια καλοκαίρι με ηχηρές μεταγραφές να "σκάνε" σε Αγγλία, Ισπανία και Γαλλία.

Τα κλαμπ της Premier League για ακόμη μια χρονιά κατείχαν τη "μερίδα του λέοντως" των ευρωπαϊκών μεταγραφών με συνολικά πάνω από 1 δις ευρώ να ξοδεύονται. Με την καλοκαιρινή περίοδο να ρίχνει αυλαία, το Contra.gr σας παρουσιάζει τη λίστα με τις 15 ακριβότερες μεταγραφές που έγιναν φέτος από τους ευρωπαϊκούς συλλόγους: 

1. Λουίς Σουάρες - Μπαρτσελόνα (81.000.000€)


Η ακριβότερη και η πιο πολυσυζητημένη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού. Ο ουρουγουανός σούπερ σταρ της Λίβερπουλ, άφησε το Νησί και ταξίδεψε με προορισμό τη Βαρκελώνη.

Σημαντικό ρόλο στη μεταγραφή του έπαιξε και η τιμωρία του από τη FIFA για 4 μήνες, που στην ουσία έκανε τη Λίβερπουλ να δεχθεί την πρόταση των μπλαουγκράνα. Πλέον θα αποτελεί μια τριπλέτα "φωτιά" παρέα με τους Νεϊμάρ και Μέσι.

2. Χάμες Ροντρίγκες - Ρεάλ Μαδρίτης (80.000.000€)

Ο σταρ του φετινού Μουντιάλ, άφησε τη Μονακό και το Πριγκιπάτο για να γίνει... Πρίγκιπας στη Μαδρίτη. Η Ρεάλ έδωσε 80.000.000 ευρώ στην ομάδα του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και έφερε στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" έναν από τους καλύτερους μέσους τους κόσμου αυτή τη στιγμή.

Ο Χάμες από την πρώτη του μέρα στην ισπανική πρωτεύουσα αποθεώθηκε, με τους φίλους των "μερένγκες" να περιμένουν πολλά από το νέο τους αστέρι.

3. Άνχελ Ντι Μαρία - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (74.950.000€)

Ένας "Άγγελος" ήρθε για να σώσει την ομάδα του Φαν Χάαλ. Με φανερή την ανάγκη για ενίσχυση, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στράφηκε στην περίπτωση του εξτρέμ της Ρεάλ και της εθνικής Αργεντινής, Άνχελ Ντι Μαρία.

Ο 26χρονος παίκτης πήρε μάλιστα τη φανέλα με το 7 που έχει ειδικό βάρο στο Μάντσεστερ και φέτος καλείται να γίνει ένας από τους ηγέτες αυτής της ομάδας. Περιμένουμε να δούμε αν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Premier League.

4. Νταβίντ Λουίς - Παρί Σεν Ζερμέν (49.500.000€)

Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ένιωσε ίσως την χειρότερη στιγμή της καριέρας του όταν είδε την ομάδα του να χάνει με 7-1 στα ημιτελικά από τη Γερμανία.

Φροντίζοντας να ξεχάσει γρήγορα το ματς αυτό, ο Νταβίντ Λουίς έφτιαξε βαλίτσες και μετακόμισε από το Λονδίνο στο Παρίσι για λογαριασμό της Παρί. Είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του κόσμου και το δίδυμο με τον Τιάγκο Σίλβα, αναμένεται να είναι... απροσπέλαστο.

5. Ελιακίμ Μανγκαλά - Μάντσεστερ Σίτι (40.000.000€)

Ο νεαρός Γάλλος αμυντικός με βελγικό διαβατήριο, ήταν για μια τριετία ο στηλοβάτης της άμυνας της Πόρτο. Πλέον καλείται να γίνει ο "κέρβερος" στην άμυνα των "Πολιτών" στην απαιτητική Premier League.

Με ύψος 1.88 και γερό κορμί είναι σίγουρο πως οι αντίπαλοι επιθετικοί θα πρέπει να δώσουν μάχη για να απειλήσουν τα καρέ του Χαρτ, έχοντας τον Μανγκαλά μπροστά τους.

6. Ντιέγκο Κόστα - Τσέλσι (38.000.000€)

Η αποκάλυψη της περσινής Ατλέτικο και ο παίκτης που την πήρε από το χέρι και της χάρισε το πρωτάθλημα, αλλά και που την έφτασε ένα βήμα πριν τον τίτλο του Champions League.

Τα γκολ του Ντιέγκο Κόστα με τους "ροχιμπλάνκος" έκαναν τον Ζοζέ Μουρίνιο να σπαταλήσει ένα ποσό κοντά στα 40.000.000 ευρώ για να τον φέρει στο "Στάμφορντ Μπριτζ", για να σηκώσει στις πλάτες του την επίθεση της Τσέλσι. Ήδη από τα πρώτα κιόλας του παιχνίδια με τους "μπλε" έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία, σκοράροντας συχνά.

7. Αλέξις Σάντσες - Άρσεναλ (37.800.000€)

Ο Αρσέν Βεγνκέρ έκανε ότι ακριβώς και πέρυσι... ξόδεψε. Με ένα ποσό κοντά στα 40.000.000 ευρώ έφερε στο Λονδίνο τον Χιλιανό Αλέξις Σάντσες από τη Μπαρτσελόνα.

Ο 25χρονος εξτρέμ έρχεται στην Premier League μετά από ένα αρκετά καλό Μουντιάλ με την εθνική του ομάδα και το "κρυφό όνειρο" των κανονιέρηδων είναι να τον δουν να σηκώνει τον τίτλο του πρωταθλητή Αγγλίας.

8. Λουκ Σο - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (37.500.000€)

Ο νεαρός μπακ της Σαουθάμπτον με τις επιδόσεις του στην περσινή σεζόν, έκανε την μισή Premier να καλοβλέπει την περίπτωσή του.

Τελικά οι "κόκκινοι διάβολοι" αποφάσισαν να ξοδέψουν ένα ποσό πάνω από 35.000.000 ευρώ για ένα 18χρονο ποδοσφαιριστή, πιστεύοντας αρκετά στις δυνατότητές του. Ακόμα δεν τον έχουμε δει να αγωνίζεται σε επίσημο παιχνίδι για να μπορέσουν να κρίνουμε την επιλογή τους, όμως για να τον υπολογίζει ο Φαν Χάαλ για βασικό, κάτι παραπάνω θα ξέρει.

9. Άντερ Ερέρα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (35.750.000€)

Ο 24χρονος Ισπανός ο οποίος μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην Μπιλμπάο του Βαλβέρδε, είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει άλλον αέρα στους "κόκκινους διαβόλους".

Η Γιουνάιτεντ πλήρωσε τα 35.750.000 ευρώ της ρήτρας του και τον έκλεψε από τους Βάσκους. Συνολικά με την Αθλέτικ Μπιλμπάο "έγραψε" 128 συμμετοχές, σημείωσε 11 γκολ, ενώ είχε και 20 ασίστ.

10. Ρομελού Λουκακού - Έβερτον (35.360.000€)

Όταν πρωτοπήγε στην Τσέλσι, κατευθείαν του έδωσαν την ταμπέλα του "νέου Ντρογκμπά". Λίγο η σωματοδομή του, λίγο το ταλέντο του στο σκοράρισμα δεν ήθελαν και πολύ οι Άγγλοι για να αρχίσουν τις συγκρίσεις. Ωστόσο στους "μπλε" δεν πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε και κάθε χρόνο μετακόμιζε δανεικός από εδώ κι από εκεί.

Τελικά βρήκε το "λιμάνι" του στην Έβερτον όπου έπαιζε δανεικός πέρυσι και φέτος μετακόμισε μόνιμα.

11. Σεσκ Φάμπρεγας - Τσέλσι (33.000.000€)

Ο Σεσκ επιστρέφει στην Premier League, αλλά με τη φανέλα άλλης ομάδας αυτή τη φορά. Η Τσέλσι του Μουρίνιο, απέκτησε τον Ισπανό και τον έχρισε "νέο Λάμπαρντ" στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Από τα πρώτα κιόλας ματς που τον είδαμε πάντως έχει δείξει ότι μπορεί να σηκώσει αυτό το "φορτίο".

12. Άνταμ Λαλάνα - Λίβερπουλ (31.000.000€)

Ακόμη ένας νεαρός της Σαουθάμπτον πήρε μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι. Ο λόγος για τον οργανωτή της ομάδας, τον Άνταμ Λαλάνα από τον οποίο πέρναγε σχεδόν όλο το παιχνίδι των "Αγίων" την περσινή χρονιά.

Η Λίβερπουλ ξόδεψε πάνω από 30.000.000 για να φέρει τον Άγγλο στο "Άνφιλντ" με τον Ρότζερς να στηρίζει πολλά στις ικανότητές του.

13. Τόνι Κρος - Ρεάλ Μαδρίτης (30.0000.000€)

Ήταν ο πάικτης-βαρόμετρο της εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ 2014, ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα στην πορεία των "πάντσερ" μέχρι την κορυφή του κόσμου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βάζοντας και τον Τόνι Κρόος στη μηχανή της μπορεί να καυχιέται πως απέκτησε τους δύο καλύτερους παίκτες του Μουντιάλ (μαζί με τον Χάμες). Ο Γερμανός μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις της μεσαίας γραμμής και αποτελεί μια άκρως ποιοτική λύση στα χέρια του Κάρλο Αντσελότι.

14. Αντουάν Γκριεζμάν - Ατλέτικο Μαδρίτης (30.000.000€)

Ένας από τους καλύτερους Γάλλους της ηλικίας του. Ο εξτρέμ της Ρεάλ Σοσιεδάδ, μετά τις πολύ καλές του εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, άλλαξε στρατόπεδο και πλέον θα αγωνίζεται με τη φανέλα της πρωταθλήτριας Ισπανίας, Ατλέτικο.

Ταξίδεψε μαζί με τους "τρικολόρ" στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και άπαντες στο στρατόπεδο των "ροχιμπλάνκος" θεωρούν ότι στο μέλλον μπορεί εύκολα να διπλασιάσει την αξία του.

15. Μεχντί Μπενατιά - Μπάγερν Μονάχου (26.000.000€)

Μέσα σε ένα χρόνο, ο Μαροκινός αμυντικός κατάφερε να πάρει μεταγραφή με τα διπλάσια λεφτά. Το καλοκαίρι του 2013 η Ρόμα τον απέκτησε από την Ουντινέζε για περίπου 13.000.000 ευρώ και ένα χρόνο μετά τον πούλησε στην Μπάγερν για 26.000.000!

Οι Βαυαροί με τον Μπενατιά στην 11άδα τους, κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο των αντίπαλων επιθετικών. Να σημειωθεί πως η Ρόμα απέκτησε τον Κώστα Μανωλά του Ολυμπιακού ως αντικαταστάτη του Μπενατιά.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ