2014-09-08 20:29:43
Φωτογραφία για «ΜΕ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΕ ΕΝΝΕΑ»
Ο Γιάννης Ματζουράκης δεν «μασάει» τα λόγια του. Όταν, λοιπόν, κλήθηκε να σχολιάσει για λογαριασμό του "Sentra 103,3" την ήττα της εθνικής Ελλάδας από τη Ρουμανία με 1-0, την απέδωσε στα λάθη του Κλαούντιο Ρανιέρι, της ΕΠΟ, αλλά και στο ότι στο γήπεδο παρατάχθηκε η «πιο δυσκίνητη ομάδα, που έχουμε παρουσιάσει από τη μέσα και μπροστά».

Η πιο χαρακτηριστική ατάκα του; Μιλώντας στην εκπομπή «Παλτά και Παικταράδες» τόνισε: «Ο Ρανιέρι επέλεξε να παίξουμε με εννέα από την αρχή»!

Η αναφορά του είχε να κάνει με τους ανέτοιμους από άποψη φυσικής κατάστασης, Γιώργο Σαμαρά και Κώστα Μήτρογλου και την εξήγησε ως εξής: «Η κριτική στον Ρανιέρι γίνεται με βάσει τα όσα είπε πριν το παιχνίδι. Είπε ότι το πρώτο στοιχείο που θα λάβει υπόψη είναι η φυσική κατάσταση, αλλά επέλεξε να παίξουμε με εννέα παίκτες από την αρχή. Ο Ρανιέρι εξέθεσε τους Σαμαρά και Μήτρογλου, που είναι καλοί παίκτες, αλλά ανέτοιμοι. Έπρεπε να μιλήσει μαζί τους και να τους προστατεύσει. Θα καταλάβαιναν και οι ίδιοι, αφού, ειδικά πλέον, οι παίκτες έχουν υψηλό επίπεδο κατανόησης και κουλτούρας. Υπάρχει τρόπος να το διαχειριστείς αυτό και να πεις την πραγματικότητα στον παίκτη».


Ακόμη ο τεχνικός της Καλλονής τα… έριξε στον Ιταλό για τις επιλογές στη μεσαία γραμμή, αλλά και στην ΕΠΟ που δεν τον ενημέρωσε κατάλληλα.

«Και η Ομοσπονδία έπρεπε να τον βοηθήσει τον Ρανιέρι. Δεν είχε κανέναν συνεχιστή από την προηγούμενη ομάδα να τον ενημερώσει καλύτερα. Όμως όφειλε και ο ίδιος να ενημερωθεί. Μακάρι να είχε περισσότερες ημέρες προπόνησης μαζί τους, αλλά αφού αυτό δεν ήταν εφικτό θα έπρεπε να είχε δει περισσότερα βίντεο από αγώνες της Ελλάδας. Να έχει εικόνα για όλους τους παίκτες».

Όσο αφορά τη μεσαία γραμμή είπε: «Η μεσαία γραμμή ήταν πολύ αργή. Από τη μέση και μπροστά είχαμε την πιο δυσκίνητη ομάδα που έχουμε παρουσιάσει. Οι Σάμαρης και Ταχτσίδης δεν είναι γρήγοροι, ενώ ο Μάνταλος δεν μπορούσε από την αρχή να πάρει πάνω του το… βάρος. Είχε άγχος, ενώ στο πρώτο ημίχρονο κινήθηκε σε χώρους που δεν έπρεπε. Δηλαδή, πολύ πίσω. Γι' αυτό δεν κάναμε φάση».

«Θα το διορθώσει ο Ρανιέρι, η καλύτερη του ομίλου»

Ο Γιάννης Ματζουράκης είπε ακόμη ότι θα έπρεπε από την αρχή της αναμέτρησης να είχαν αγωνιστεί οι Κονέ, Χριστοδουλόπουλος που βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ομάδα και τον Ρανιέρι.

«Η Ελλάδα είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου. Ενώ και ο Ρανιέρι είναι ένας προπονητής με καλό παλμαρέ. Θα δει γρήγορα τα λάθη του και θα τα διορθώσει. Δεν τίθεται θέμα να χάσουμε την πρόκριση. Χθες η Ρουμανία ήταν σαφώς πιο έτοιμη σε φυσική κατάσταση ομάδα, ενώ προηγήθηκε από ένα ανύπαρκτο πέναλτι».

Τέλος, αποθέωσε τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο χαρακτηρίζοντάς τους ως ένα από τα καλύτερα και ταχύτερα αμυντικά δίδυμα στην Ευρώπη. Εξήρε τον Βασίλη Τοροσίδη για την απόδοσή του στη διάρκεια του αγώνα με τη Ρουμανία, ενώ μίλησε και για... μπάσκετ και τον αγώνα της εθνικής μας με αντίπαλο τη Σερβία:

«Οι Σέρβοι είναι... δάσκαλοί μας»

«Γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια με τον Φώτη Κατσικάρη, δημιουργεί μια νέα ομάδα που έχει μέλλον. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όμως, είχε την ατυχία να πέσει πάνω σ' έναν αντίπαλο, που έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίωμν χρόνων. Μην ξεχνάμε ότι οι Σέρβοι είναι οι... δάσκαλοί μας».

Με τον Γιάννη Ματζουράκη να καταλήγει χαρακτηριστικά, γελώντας: «Ορισμένους από τους διεισδυτικούς Σέρβους μπασκετμπολίστες τους χρειαζόταν η εθνική μας ομάδα στο ποδόσφαιρου κόντρα στη Ρουμανία».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ