2014-09-12 08:33:07
Φωτογραφία για Κρεμλίνο: Παράνομες οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η Μόσχα λυπάται για την προωθούμενη επιβολή νέων κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις οποίες θεωρεί παράνομες, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Λυπούμαστε για την απόφαση των χωρών της Ε.Ε. να προχωρήσει στην επιβολή νέου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την τακτική των κυρώσεων, την οποία απορρίπτουμε, καθώς τη θεωρούμε παράνομη» είπε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ, από την πρωτεύουσα του Τατζικιστάν. Ο προεδρικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως οι νέες κυρώσεις δεν έχουν κανένα νόημα, από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η ειρηνευτική διαδικασία και η κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ιδιαίτερα με την καίρια συμβολή της Ρωσίας στις διπλωματικές προσπάθειες τερματισμού της αιματοχυσίας και της επίλυσης της κρίσης.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρουσίασε επίσημα τις πρόσθετες κυρώσεις που εγκρίθηκαν από τα 28 μέλη της Ε.Ε. και αύριο αναμένεται να δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή.

Με ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε ευθέως την Ε.Ε. για μια επιλογή που πυρπολεί την ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία.
RIA Novosti
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ