2014-09-22 16:09:05
Φωτογραφία για Στο κτίριο των Υπνωτηρίων τα ΚΕΠ του Δήμου Πύργου
Αποτέλεσμα είχε η αναζήτηση νέου χώρου για την στέγαση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών Πύργου από τη δημοτική αρχή, η οποία ήδη ξεκινά τις ενέργειες μετατροπής του παλιού κτιρίου των Υπνωτηρίων του ΟΣΕ με στόχο να στεγάσει την σημαντική αυτή υπηρεσία.

Στη διάρκεια χθεσινής συνάντησης του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή με τον Διευθυντή των ΚΕΠ Πύργου Γιάννη Κουλούκη, αποφασίστηκε πως το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών θα πρέπει να αναπτυχθεί σε μεγαλύτερο κτίριο το οποίο θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και θα είναι εύκολα προσβάσιμο σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία.

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Λιατσής, σε πρόσφατη συνεργασία που είχε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Α. Σκαρτσιάρη, για το κτίριο των Υπνωτηρίων έχει εγκριθεί σεισμόπληκτο δάνειο και ήδη έχει διατεθεί η πρώτη δόση ύψους 20.000 ευρώ τα οποία και θα επιδιώξουν να απορροφήσουν άμεσα για την αποκατάσταση των χώρων. Ταυτόχρονα εξετάζεται και η αξιοποίηση των υπαλλήλων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΚΕΠ όχι μόνο της πόλης αλλά και στα Κέντρα που λειτουργούν σε περιοχές των πρώην δήμων Βώλακα, Ιάρδανου και Ωλένης. Στόχος τους, η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και αυτό θα επιτευχθεί σύμφωνα με τον κ. Λιατσή, οργανώνοντας από μηδενική βάση τα ΚΕΠ.


Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, είχε ολοκληρώσει τη μελέτη μετατροπής του παλιού κτιρίου των Υπνωτηρίων του ΟΣΕ καθώς στα σχέδια της ήταν η μετεγκατάσταση δημοτικών υπηρεσιών αμέσως μετά την δομική και μορφολογική αποκατάσταση του κτιρίου.

Στην εν λόγω μελέτη προτείνονταν η αλλαγή χρήσης του κτιρίου των Υπνωτηρίων και η δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών για την προσπελασιμότητα των ΑΜΕΑ στα επίπεδα ισογείου και ορόφου.

Κική Κολοβέρου

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ