2014-10-06 08:50:37
Φωτογραφία για Η Άνγκελα Μέρκελ δεν ήξερε καν να φάει με μαχαίρι και με πιρούνι
Ένα-ένα "σφάζει", τα μεγάλα στελέχη των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, ο πρώην ηγέτης τους Χέλμουτ Κολ σε απομαγνητοφωνημένες εκμυστηρεύσεις του, με τον πρώην καγκελάριο να μην χαρίζεται ούτε στην Άνγκελα Μέρκελ.

Οι δηλώσεις περιλαμβάνονται σε συνομιλίες συνολικά 600 ωρών που είχε ο πρώην καγκελάριος με συγγραφέα στον οποίο υπαγόρευε τα απομνημονεύματά του, και το «ξεκαθάρισμα» αυτό πλέον, έχει...

...εκτοξευτεί στα γερμανικά πρωτοσέλιδα.

Τα σχόλια δημοσιεύει το Spiegel, ενώ την Τετάρτη ο Κολ πρόκειται να παρουσιάσει (ενόψει της 25ης επετείου της Πτώσης του Τείχους) βιβλίο - συρραφή παλιότερων απομνημονευμάτων του. Όμως τα σχόλια δεν προέρχονται από εκείνο το βιβλίο, αλλά από το βιβλίο «Τα πρωτόκολλα Κολ» του δημοσιογράφου Χέριμπερτ Σβαν.

Ο Κολ είχε αναθέσει προ αρκετών ετών στον Σβαν τη συγγραφή των απομνημονευμάτων του και στο πλαίσιο αυτό του είχε εκμυστηρευτεί το 2001 και το 2002 ό,τι θυμόταν σε συνομιλίες που ο Σβαν μαγνητοφωνούσε. Οι δύο πλευρές όμως τελικά δεν τα βρήκαν και βρίσκονται πλέον σε δικαστική διαμάχη. Αυτό δεν εμπόδισε τον Σβαν από το δημοσιεύσει τμήματα από εκείνες τις συνομιλίες.


Ο Κολ μιλούσε, σημειωτέον, τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από την καγκελαρία και με φόντο το σκάνδαλο χρηματοδοτήσεων των Χριστιανοδημοκρατών, η δε Μέρκελ είχε πάρει αποστάσεις από τον Κολ εκείνη την εποχή.

Η Άνγκελα Μέρκελ, «δεν ήξερε καν να φάει με μαχαίρι και με πιρούνι» είπε ο Κολ στον Σβαν. «Γυρόφερνε στα επίσημα δείπνα δεξιά κι αριστέρα -για να τρώει τσάμπα, όπως υποννοεί- κι έπρεπε να την ανακαλώ στην τάξη» υποστήριξε ο Κολ, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «ανίδεη».

Οι αναδημοσιεύσεις, φουντώνουν πλέον στη Γερμανία και το θέμα αναμένεται να πάρει διαστάσεις. Μπορεί βέβαια και να πυροδοτηθεί, εάν η πλευρά της Μέρκελ θελήσει να δώσει απαντήσεις.

“Ήσουνα τι ήσουνα μια παξιμαδοκλέφτρα, τώρα που σε πήρα εγώ γυρεύεις σούρτα φέρτα...”. Το θυμάστε το τραγούδι;
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ