2014-10-11 09:09:10
Φωτογραφία για Τεράστια επιτυχία στην Ημερίδα της ΕΝΕ
Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος εκφράζει την ικανοποίησή της για την επιτυχία της Ημερίδας με θέμα: «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας», που διεξήχθη την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας – Ε. Σ.Δ.Υ.

Η εν λόγω ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος, που υλοποιεί η Ε.Ν.Ε. με τίτλο: «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας».terastia_epitixia_imeridas_ene1

Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Ε. κ. Σκουτέλης Δημήτρης, ο Κοσμήτορας της Ε.Σ.Δ.Υ. Καθηγητής κ. Μακρόπουλος Βασίλειος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Ιατρός- Χειρουργός κ. Βλάχος Κωνσταντίνος. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρώην Κοσμήτορας της Ε.Σ.Δ.Υ., Καθηγητής  κ. Κυριόπουλος Ιωάννης, ο οποίος παρουσίασε σε ξεχωριστή ομιλία, την μακρόχρονη εμπειρία του στο χώρο της υγείας με έμφαση στον παιδικό και νεανικό πληθυσμό.


Ομιλητές στην Ημερίδα ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες του χώρου της υγείας, όπως ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝΕ και Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ κ. Δάγλας Αριστείδης ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα  «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας», η Διευθύντρια Τμήματος Ενδοκρινολογίας και Ανάπτυξης Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Δρ. Φενέλη Καραχάλιου η οποία ανέλυσε την εμπειρία της σχετικά με την παιδική παχυσαρκία. Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία της Προϊσταμένης του Κ.Υ. Σαλαμίνας κ. Κουλούρη  Αγορίτσας, η οποία μίλησε για ένα σύγχρονο πρόβλημα του νεανικού πληθυσμού που αφορά την πρόληψη του εθισμού στο διαδίκτυο. Στο βήμα την διαδέχθηκε η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Κορίνθου Δρ. Σαρίδη Μαρία, η οποία παρουσίασε το σχεδιασμό και την εφαρμογή του προγράμματος αγωγής υγείας στην αντηλιακή προστασία σε μαθητές. Τέλος, η εκπαιδευτικός και Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Π.Ε. Δυτικής Αττικής κ. Σταματοπούλου Γωγώ,  παρουσίασε την εμπειρία της στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ η Προϊσταμένη Κέντρου Ειδικών Νευρολογικών Νοσημάτων Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, κ. Χρυσοβιτσάνου Χρύσα παρουσίασε το μείζον θέμα της εποχής μας, τον σχολικό εκφοβισμό. terastia_epitixia_imeridas_ene2

 Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος – Ε.Ν.Ε. – ευχαριστεί θερμά τους προσκεκλημένους ομιλητές για τις εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις τους, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου της σχολής, αλλά ακόμη περισσότερο για την ενεργό συμμετοχή της στην ημερίδα, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες για την ενεργητική τους παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της και την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που έλαβε μέρος, μετά το πέρας των εισηγήσεων.

Στιγμιότυπα και φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στο διαδικτυακό ιστότοπο της Ε.Ν.Ε. (www.enne.gr ) και στην ιστοσελίδα του προγράμματος (www.schoolhealth.gr).
Πηγή
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ