2014-11-04 04:38:06
Φωτογραφία για Κόλπος: Συνωστισμός μέσων & προσωπικού, άσκηση ναρκοπολέμου
Η διεθνής άσκηση θαλάσσιου ναρκοπολέμου IMCMEX, είναι η μεγαλύτερη ναυτική άσκηση στη Μέση Ανατολή, στην οποία συμμετέχουν 44 χώρες και διεξάγεται στην περιοχή του Κόλπου, με υπερσυγκέντρωση μέσων και προσωπικού.

Η άσκηση οργανώνεται και ελέγχεται από την Αμερικανική Κεντρική Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων (NAVCENT), με τον αμερικανικό 5ο Στόλο, να αναλαμβάνει την ευθύνη ελέγχου των θαλασσίων περιοχών του Περσικού Κόλπου, της θάλασσας του Ομάν, του κόλπου του Άντεν, της Ερυθράς Θάλασσας και τμήματος του Ινδικού Ωκεανού, εντός των χωρικών υδάτων 20 χωρών.

Η IMCMEX αποτελεί μια καλή ευκαιρία για περίπου 6.500 άνδρες και γυναίκες των εμπλεκομένων ναυτικών δυνάμεων να εκπαιδευτούν στις τακτικές εντοπισμού και εξουδετέρωσης των θαλασσίων ναρκών, οι οποίες αποτελούν απειλή για όλα τα ναυτικά κράτη.

«Ο απρόσκοπτος πλους των πλοίων στις ανοικτές θάλασσες και τα στενά είναι ζήτημα τεράστιας σημασίας για την παγκόσμιο οικονομία. Η εν λόγω άσκηση παρέχει τη μοναδική ευκαιρία για έθνη από όλο τον κόσμο να συνεργαστούν από κοινού και να αναπτύξουν την ικανότητά τους να κρατούν ανοικτές τις γραμμές των θαλάσσιων επικοινωνιών τους», είπε ο Βρετανός αρχιπλοίαρχος Κέιθ Μπλούντ, ο δεύτερος τη τάξει υπεύθυνος για την άσκηση αξιωματικός.


Σε πρώτη φάση η άσκηση θα ξεκινήσει με θεωρία στην ξηρά, με τους υπεύθυνους αξιωματικούς από κάθε μετέχoν κράτος να ανταλλάσσουν απόψεις για τον τρόπο που το κάθε Ναυτικό αντιμετωπίζει την απειλή των θαλασσίων ναρκών. Θα ακολουθήσουν ασκήσεις επί χάρτου και θα ακολουθήσει η πρακτική εκπαίδευση επί των πλοίων, στις προαναφερόμενες θαλάσσιες περιοχές.

Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 13 Νοεμβρίου. Στην τελική της φάση, όπως ανέφερε ο Βρετανός αρχιπλοίαρχος, θα υπάρξει και ειδική εκπαίδευση των πληρωμάτων στον τομέα της συνοδείας και προστασίας εμπορικών πλοίων, της προστασίας ναυτικών εγκαταστάσεων και πλωτών εξεδρών άντλησης πετρελαίου.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ