2014-11-04 03:26:05
Φωτογραφία για Reuters: 50% οι πιθανότητες για αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ
Πιθανότητα 50% η ΕΚΤ να προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων, βλέπουν οι traders μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της Ιαπωνίας την περασμένη εβδομάδα να διευρύνει τον ρυθμό νομισματικής χαλάρωσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

“Η κίνηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας ενδέχεται να ασκήσει περισσότερη πίεση στην ΕΚΤ για περαιτέρω χαλάρωση πολιτικής”, φέρεται να δήλωσε ένας εκ των trader, ενώ πρόσθεσε “ Και οι δύο κεντρικές τράπεζες θέλουν να ενισχύσουν τον πληθωρισμό και να καταστήσουν φθηνότερο το νόμισμά τους πλημμυρίζοντας τις αγορές με ρευστότητα".

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του διεθνούς πρακτορείου, οι trader των χρηματαγορών της ευρωζώνης δίνουν πιθανότητα 50% στην ΕΚΤ να προχωρήσει σε απευθείας αγορές κρατικών ομολόγων έναντι πιθανότητας 40% που έδιναν στην αντίστοιχη δημοσκόπηση της 13ης Οκτωβρίου.

Η πλειονότητα των traders εκτιμά πως αν η ΕΚΤ αποφασίσει κάτι τέτοιο, τότε οι πρώτες αγορές κρατικών ομολόγων αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2015.

Σημειώνεται ότι η πληθωρισμός στην ευρωζώνη εξακολουθεί να παραμένει στη λεγόμενη ”επικίνδυνη ζώνη”, καθώς απέχει πολύ από τον στόχο της ΕΚΤ για πληθωρισμό στο 2%.

“Τα πράγματα βελτιώνονται βραδύτερα από ότι ανέμενε η ΕΚΤ, και αν όντως θέλει να κάνει κάτι για αυτό τότε αυτή είναι η τελευταία της ευκαιρία”, πρόσθεσε ένα άλλος trader.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ