2014-11-06 07:50:11
Φωτογραφία για Μικρή παύση στις απώλειες για το πετρέλαιο
Τέλος στο πτωτικό σερί τεσσάρων ημερών έδωσε την Τετάρτη η τιμή του αργού μετά τη μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα και τη μείωση της παραγωγής της Λιβύης.

Οι τιμές του πετρελαίου διαγράφουν σταθερά πτωτική τροχιά εδώ και μήνες καθώς τα ολοένα αυξανόμενα αποθέματα, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και η υποτονική ζήτηση έχουν αντίκυτπο στην αγορά. Την Τρίτη, το αργό τύπου brent, υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων ετών ενώ το αμερικανικό αργό διολίσθησε σε χαμηλό τριών ετών.

Τα στοιχεία για τα αποθέματα έδωσαν ώθηση στις τιμές την Τετάρτη. Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 0,46 εκατ. βαρέλια στα 380,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 31 Οκτωβρίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο των αποθεμάτων κατά 2,2 εκατ. βαρέλια.

Στο μεταξύ, στελέχη της βιομηχανίας πετρελαίου της Λιβύης αποκάλυψαν πως οι επιθέσεις σε πετρελαιοπηγές του δυτικού τμήματος της χώρας από τοπικές στρατιωτικές δυνάμεις είχαν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η ημερήσια παραγωγή της χώρας κατά περίπου 300.000 βαρέλια την ημέρα.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Δεκεμβρίου βρέθηκε να ενισχύεται έως τα 79,35 δολ. το βαρέλι και έκλεισε στα 78,68 δολ. το βαρέλι, με άνοδο 1,49 δολαρίων ή 1,9% στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το αργό τύπου brent ενισχύθηκε κατά 13 σεντς ή 0,2% στα 82,95 δολ. το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
MSI X99S Gaming 9 ACK μητρική
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
MSI X99S Gaming 9 ACK μητρική
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ