2014-11-06 08:21:24
Φωτογραφία για Ηλεία: Προχωρούν τα αντιπλημμυρικά στον Αλφειό
Στις απαιτούμενες ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Περιφερειακή Αρχή για την ομαλή και απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών στο έργο της Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Αλφειού Ποταμού στην περιοχή του κάμπου των Μακρισιών, αναφέρθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε την Τρίτη το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, με αντιπροσωπεία κατοίκων της τοπικής κοινότητας, του προέδρου της, του αντιπροέδρου του ΔΣ Ανδριτσαινας – Κρεστένων και δημοτικών συμβούλων της παράταξης Κουσκουρή.

Ο κ. Γεωργιόπουλος επισήμανε ότι η καθυστέρηση που έχει προκύψει στην εκτέλεση του έργου από την ανάδοχο εταιρεία δεν οφείλεται στην Περιφερειακή Αρχή, η οποία έως τώρα έχει καλύψει όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις της προς την ανάδοχο εταιρεία, αλλά σε κάποιες δυσκολίες που αντιμετώπισε η εταιρεία στην πορεία εκτέλεσης του έργου. Όμως όπως επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, σε επικοινωνία που είχε με τους υπευθύνους της εταιρείας, τον διαβεβαίωσαν ότι η ροή των εργασιών θα συνεχιστεί και πάλι κανονικά και ειδικά στο τμήμα εκείνο του κάμπου των Μακρισίων, για το οποίο εκφράζουν την αγωνία τους οι κάτοικοι της περιοχής για την εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων, σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων.


«Έχουμε χρηματοδοτήσει το έργο, από τον Ιούνιο υπάρχει και η σύμβαση με προϋπολογισμό 6,5 εκατ. Ευρώ για να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μια καθυστέρηση στον τρόπο που η εταιρία παρακολουθούσε το έργο. Μιλήσαμε μαζί τους, λύσαμε κάποια προβλήματα που η εταιρία αντιμετώπισε ως προς τη χρηματοδότηση, όπου γίνεται στην ώρα της. Η εταιρία ξεκίνησε πάλι τις εργασίες, περιμένει τα συρματοκιβώτια για να προχωρήσει και μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο να θωρακίσει ένα κρίσιμο τμήμα τα Μακρίσια. Το σύνολο του έργου θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Θα μεταβούμε στα σημεία με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δούμε τα σημεία που προβληματίζουν τους κατοίκους για να δούμε τις λύσεις που μπορούμε να δώσουμε. Συζητήσαμε και άλλα θέματα και προβλήματα του χωριού, που θα εξετάσουμε στη συνέχεια» είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Μακρισίων, Παναγιώτης Γριβάκης, από την πλευρά του τόνισε πως σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή τους για την εξέλιξη των εργασιών από τον αντιπεριφερειάρχη. «Μας διαβεβαίωσε ότι από σήμερα και στο εξής θα συνεχιστούν τα έργα. Αυτό έγινε γιατί υπήρχε η δικαιολογημένο ανησυχία των κατοίκων, λόγω άσχημων γεγονότων στο παρελθόν με τις πλημμύρες του Αλφειού, γιατί ο εργολάβος εδώ και 15 ημέρες είχε απομακρυνθεί και στο επίμαχο σημείο υπήρχε πρόβλημα. Θα υλοποιηθεί το έργο στο επίμαχο σημείο και σε κάποια άλλα δευτερεύοντα. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια συνάντηση με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη επιτόπου για να έχουμε μια καλύτερη άποψη».

Ο κ. Γεωργιόπουλος, τοποθετήθηκε και για το θέμα των κινητοποιήσεων των κατοίκων. «Το προηγούμενο διάστημα οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν. Νομίζω πως κάθε κάτοικος που θέλει να προστατέψει την περιουσία του και ανησυχεί έχει δικαίωμα και να διαμαρτύρεται και να κινητοποιείται. Είπα στους κατοίκους ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μια καλύτερη επικοινωνία, καθώς αυτοί ζουν στον συγκεκριμένο χώρο και βλέπουν καθημερινά τα όσα συμβαίνουν, ώστε να προλάβουμε ή να λύνουμε προβλήματα. Αν λειτουργήσει αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας θα αποφύγουμε πολλά μέσα από τη συνεννόηση και το διάλογο. Δεν είμαστε ξένοι, γνωριζόμαστε χρόνια. Τα Μακρίσια είναι ένα μεγάλο χωριό και είναι κοντά μας. Αντιμετώπισαν προβλήματα, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν με δισταγμό την κεντρική εξουσία και ενδεχομένως να έχουν δίκιο σε αυτό. Είμαστε όμως εδώ με συνεννόηση και με διάλογο να επιλύσουμε τα προβλήματά τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ