2014-11-06 23:36:20
Φωτογραφία για Σαμαράς: Η Τουρκία προκαλεί στην κυπριακή ΑΟΖ. Αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού από την Κύπρο
Στην Κύπρο βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς από το απόγευμα και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του είπε είπε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι δύο πλευρές θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά και να ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, στέλνοντας το μήνυμα ότι η αρχή της συναντίληψης και του συντονισμού παραμένει αναλλοίωτη, σταθερός πυλώνας, παντός καιρού.

"Η επίσκεψη αυτή έρχεται σε μια περίοδο δύσκολη για την Κυπριακή Δημοκρατία και για την γειτονιά μας" δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε "Όσο αφορά την Κύπρο, η Τουρκία για άλλη μια φορά δυστυχώς επέλεξε να ακολουθήσει πολιτική που δεν έχει σχέση με το διεθνές δίκαιο και δεν έχει καμία σχέση με τα ήθη που διέπουν τις διακρατικές σχέσεις τον 21ο αιώνα. Παρακολουθούμε με σύνεση και με νηφαλιότητα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και στηρίζουμε φίλε Πρόεδρε πλήρως την απόφαση σας να αναστείλετε την συμμετοχή σας στις δικοινοτικές συνομιλίες έως ότου συντρέξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Θέλω να πιστεύω ότι η τουρκική πλευρά θα εργαστεί ούτως ώστε να υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις" είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός


Αρνητική εξέλιξη χαρακτήρισεο Αντώνης Σαμαράς το να υπάρξει ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ της Ελλάδας ή της Κύπρου με την Τουρκία σε συνέντευξή του, που αναμένεται να μεταδοθεί το βράδυ της Πέμπτης από τον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Sigma.

«Οι τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ είναι πράγματι μία πρόκληση» αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός και προσθέτει: «Στη διεθνή πολιτική δεν αρκεί να έχεις δίκιο, πρέπει να έχεις και επαρκή στηρίγματα, ώστε να το βρεις το δίκιο σου. Και αυτή τη στιγμή αυτό γίνεται».

Ερωτηθείς για το μήνυμα που μεταφέρει με την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά: «Από τα πρώτα βήματα της πολιτικής μου μέχρι σήμερα, έχω αποδείξει αφοσίωση. Όχι στην Κύπρο απλά, το χρυσοπράσινο φύλλο της καρδιάς μας, αλλά στην Κύπρο των αγωνιστών, στην Κύπρο που έχει δείξει τις πιο όμορφες, τις πιο τραγικές, αλλά και τις πιο ένδοξες σελίδες του Ελληνισμού. Είμαστε ένα πράγμα και με αυτό μέσα στην καρδιά μου πηγαίνω. Και ξέρω ότι θα ακούσω τον ίδιο εθνικό ύμνο».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις στο παρακάτω λινκ της ιστοσελίδας parapolitika.gr

 

ΠΗΓΗ: http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1/%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CE%BF%CE%B6
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ