2014-11-07 00:38:06
Φωτογραφία για Οι πλαστές αποζημιώσεις έχουν «ονοματεπώνυμο» και εξευτελίζουν τον θεσμό Ιδιωτικής Ασφάλισης
Οι πλαστές, μεθοδευμένες αποζημιώσεις είναι ένα αποκρουστικό, μελανό σύμπτωμα της κακής εποπτείας των όσων συμβαίνουν στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά και διεθνώς. Ελπίζουμε να περιορισθεί στο ελάχιστο δυνατόν αυτή η ολισθηρή επιλογή κάποιων με την εφαρμογή του SOLVENCY II που απαιτεί διαφάνεια, υπεύθυνη διοίκηση και δημοσιοποίηση συνεχή των πάντων. Το www.nextdeal.gr επισημαίνει ότι δε φθάνει όμως να είναι εντάξει η πλευρά των εταιριών αλλά απαιτείται και επαρκής (με όλες τις σημασίες) εποπτεία. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι διαπιστώθηκαν απάτες με πλαστές αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων οι οποίες έχουν ονοματεπώνυμα αυτών που ωφελήθηκαν ή συνεργάσθηκαν ή υπέγραψαν σε Λογιστήρια αλλά ΔΕΝ είδαμε έστω και μια ποινική παραπομπή συνεργών Κάποιοι «έχωσαν» το κεφάλι στην άμμο και νομίζουν ότι δεν τους «είδε» κανείς!

Διαπιστώθηκαν ακυρώσεις συμβολαίων και ύποπτες απάτης μεταχρονολογήσεις ενάρξεων, ανανεώσεων, ακυρώσεων κλπ με παράλληλους συσχετισμούς αποζημιώσεων και άλλα «έξυπνα» που κάποιοι υπέγραφαν και βεβαίωναν και εξοφλούσαν…


Γύρω από όλα αυτά βεβαιώθηκαν και διαγραφές χρεωστικών υπολοίπων ύψους δεκάδων εκατομμυρίων και οι εποπτεύοντες δεν παρέπεμψαν στους εισαγγελείς αυτούς που διέγραψαν ούτε αυτούς που ωφελήθηκαν… Αρκετοί ζουν ανάμεσά μας συνεχίζοντας ως σύμβουλοι, ως πρακτορομεσίτες με άλλα ονόματα ή σχήματα συνεργαζόμενοι άψογα και πολλές φορές βραβευόμενοι σε συνέδρια ή και ως δάσκαλοι εκπαιδευτές!

Η συσσωρευμένη αυτή «μη νομιμότητα» εξευτελίζει τον θεσμό Ιδιωτικής Ασφάλισης στα μάτια όλων (και είναι πολλοί) όσων λαμβάνουν γνώση αυτών των παρανομιών.

Έτσι καταλήγουν πολλά ερωτηματικά να αιωρούνται αναπάντητα και για το εάν η ΔΕΙΑ είναι σε θέση να ελέγξει σήμερα επαρκώς τα ασφαλιστικά δρώμενα.

Υπάρχουν όμως και αρκετοί που ελπίζουν στον ερχομό του SOLVENCY II που θα βάλει μια τελεία οριστική στο απαράδεκτο φαινόμενο της τακτικής των πλαστών αποζημιώσεων που συνδέει πολλές αμαρτωλές σχέσεις εταιριών – διαμεσολαβούντων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ