2014-11-07 09:49:56
Φωτογραφία για ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «Απασφαλισμένη βόμβα» το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ!
Με απασφαλισμένη βόμβα μοιάζει το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ του Πύργου τις τελευταίες ημέρες, αφού οι «παρενέργειες» των όσων εκτυλίχθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση της κοσμητείας στο Μεσολόγγι, όπως αναλύθηκαν στο χθεσινό ρεπορτάζ της εφ.Πατρίς,  προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις στη φοιτητική κοινότητα.

Το γεγονός ότι 15 μαθήματα δεν θα διδαχθούν κατά το χειμερινό εξάμηνο λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από υποψήφιους καθηγητές, προκάλεσε την μήνιν των φοιτητών, αφού καθυστερεί δραματικά την απόκτηση πτυχίου.

Το μέγεθος του προβλήματος γίνεται αντιληπτό από το ότι αρκετά μαθήματα αφορούν το Ε’ εξάμηνο, το οποίο αφορά τη συντριπτική πλειονότητα των σπουδαστών.

Χθες το πρωί συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της σχολής, ενώ ακολούθησε Γενική Συνέλευση  στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο της Ρήγα Φεραίου,  όπου και πάρθηκε η απόφαση να σταλεί έγγραφο στην Κοσμητεία με το οποίο τους διαμηνύεται η με κάθε τρόπο εξεύρεση λύσης στη διδασκαλία των μαθημάτων.


Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Σωκράτης Καπλάνης, δήλωσε πριν από λίγες ημέρες στις «Πρωινές Αιχμές» (92,3 ORT FM) ότι «δεν είναι δυνατόν να μη διδαχθούν μαθήματα που τα χρωστούν φοιτητές» τονίζοντας ότι η Κοσμητεία είναι υπεύθυνη.

Εάν δεν δοθεί λύση άμεσα, εντός του Σαββατοκύριακου θα διεξαχθεί νέα Γενική Συνέλευση, όπου και θα τεθεί επί τάπητος η προσφυγή στα δικαστήρια για να επιλυθεί το πρόβλημα.

Ποια λύση προκρίνεται

Η λύση που προτάθηκε από τον πρόεδρο του τμήματος, Λάμπρο Δρόσο, , και έγινε δεκτή από την Κοσμητεία είναι η διδασκαλία όλων των αδίδακτων μαθημάτων στο εαρινό   εξάμηνο με τη δυνατότητα απεριόριστης δήλωσης από τους σπουδαστές.

 Σε συνάντηση που είχε ο κ.Δρόσος χθες το απόγευμα στο γραφείο του με αρκετούς φοιτητές και φοιτήτριες, τόνισε ότι ήδη δρομολογεί την ταχύτερη δυνατή προκήρυξη για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού για το επόμενο εξάμηνο, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μη διδαχθούν εκ νέου τα μαθήματα.

Σε ερώτηση των φοιτητών για το αν εγγυάται κάποιος την πρόσληψη προσωπικού και κατ΄επέκταση τη διδασκαλία των μαθημάτων, ο κ.Δρόσος επισήμανε ότι θα φροντίσει να ελαχιστοποιηθεί αυτή η πιθανότητας. Επίσης παραδέχθηκε ενώπιον των σπουδαστών την εσφαλμένη εκτίμησή του για το μέγεθος των προβλημάτων στο τμήμα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον προκάτοχό του και την κατάσταση στην οποία παρέδωσε το τμήμα.

Οι σπουδαστές του ζήτησαν να εγγυηθεί τη μη απώλεια του τωρινού εξαμήνου, λαμβάνοντας διαβεβαίωση ότι δεν θα χαθεί, καθώς και την ταχύτερη επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για να προσληφθεί διδακτικό προσωπικό.

Τι ισχύει για τις απαλλαγές στα εργαστήρια

Στη χθεσινή συνέλευση ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών, Βασίλης Στεργίου, ενημέρωσε τους φοιτητές ότι η Κοσμητεία έκανε λόγο για απόφαση Συγκλήτου που επιτρέπει τις απαλλαγές σε όσους έχουν παρακολουθήσει έστω μία φορά το εργαστήριο, και ζήτησε την κοινοποίηση του σχετικού εγγράφου.

Σε κάθε περίπτωση, ο  κανονισμός σπουδών του ΤΕΙ Πάτρας από ιδρύσεώς του προβλέπει τη δυνατότητα σε «σπουδαστές που έχουν κατοχυρώσει εργαστηριακό μάθημα με βαθμό τουλάχιστον 4, δύναται να μην προσέρχονται στην τελική εξέταση του μαθήματος, μετά από απόφαση της Ο.Μ., λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του μαθήματος».

Επομένως οι φοιτητές που έχουν «κοπεί» με 4, έχουν τη δυνατότητα α μην το ξαναπαρακολουθήσουν.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση που έλαβε η Γενική Συνέλευση:

«Χτες παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών στη Συνεδρίαση της Κοσμητείας της Σχολής Διοίκησης κ Οικονομίας στο Μεσολόγγι για τη διεκδίκηση μέτρων για την καλύτερη λειτουργία των τμημάτων στον Πύργο. Αντί λοιπόν απαντήσεων σε αυτά που ζητούσαμε ενημερωθήκαμε για μια σειρά μαθημάτων τα οποία δεν θα πραγματοποιηθούν αυτό το εξάμηνο. Είναι μαθήματα Α,Γ,Ε,Ζ εξαμήνων, δηλαδή αφορούν όλο το φάσμα των σπουδαστών αυτή την περίοδο. Τα μαθήματα που δεν θα διδαχθούν είναι 13 από τα 29 αυτής της περιόδου και το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα το πρωί και αποφάσισε να συσταθεί έγγραφο που θα σταλεί σε όλους στην Πάτρα και αναφέρει τα μαθήματα που δεν θα διδαχθούν καθώς και τα μέτρα που προτείνονται, απαιτώντας τη λήψη μέτρων για τη διενέργεια όλων των μαθημάτων. Το έγγραφο ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση που ακολούθησε, σαν το πρώτο μέτρο για τη διάσωση αυτών των μαθημάτων.

Σας αποστέλλω το έγγραφο όπως κοινοποιήθηκε στην Πάτρα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ

Απαιτούμε από το ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υλοποίηση των μαθημάτων στο Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ τα οποία δεν θα πραγματοποιηθούν το χειμερινό εξάμηνο.

Συγκεκριμένα:

Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ: Ψηφιακή Λογική Σχεδίαση (Θ), Μαθηματικά (θ) Ψηφιακή Λογική Σχεδίαση (Ε),

Γ’ ΕΞΑΜΗΝΟ: Τυπογραφία & Σελιδοποίηση (Ε), Ψηφιακός Σχεδιασμός Έντυπων Μέσων (Ε), Γραφικά Υπολογιστών (Θ), Πολιτική Οικονομία Έντυπων και Οπτικοακουστικών Μέσων (Θ), Γραφικά Υπολογιστών (Ε) (τα τμήματα τα οποία μένουν στον αέρα λόγω της παραίτησης του κ. Αποστολόπουλου)

Ε’ ΕΞΑΜΗΝΟ: Προχωρημένα Θέματα Γραφικών (Θ), Προχωρημένα Θέματα Γραφικών (Ε) ,Ραδιοφωνική Παραγωγή (Θ) ,Ραδιοφωνική Παραγωγή (Ε), Ψηφιακή Επεξεργασίας Εικόνας (Ε) (τα τμήματα που μένουν στον αέρα μετά την παραίτηση του κ. Αποστολόπουλου)

Ζ’ ΕΞΑΜΗΝΟΥ: Τηλεοπτική Παραγωγή (Θ), Τηλεοπτική παραγωγή (Ε), Αγγλικά Ορολογία (Θ),  Διαδικτυακή  Δημοσιογραφία και Επικοινωνία (Θ)

*Ειδικά για τα μαθήματα ειδικότητας πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε λύση καθώς αποτελούν προϋπόθεση για πρακτική άσκηση.

Για όλα τα παραπάνω απαιτούμε να ληφθούν μέτρα εδώ και τώρα από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ώστε να διδαχθούν στο τρέχον χειμερινό εξάμηνο. Αυτό να γίνει είτε με καθηγητές που έχουν ήδη προσληφθεί για τα τμήματα της Πάτρας είτε με υπάρχοντες καθηγητές από τα τμήματα του ΤΕΙ στον Πύργο είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο που θα εξασφαλίσει την διενέργεια των μαθημάτων σε αυτό το εξάμηνο ακόμη και εάν χρειαστεί να δοθεί παράταση στη λήξη του εξαμήνου.

Επίσης  ζητάμε να κοινοποιηθεί στο Σύλλογο μας όπως και στον κ. Δρόσο η απόφαση της Συγκλήτου για τη μη υποχρεωτική παρακολούθηση εργαστηριακών μαθημάτων απ όσους το έχουν παρακολουθήσει  ξανά στο παρελθόν.

Ακόμα, σαν μέτρο για την διευκόλυνση των σπουδαστών με βάσει τις παραπάνω ελλείψεις και το γεγονός ότι το τμήμα θα κλείσει το 2018 ζητάμε να ξανανοίξει  η δήλωση μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο και από δω και πέρα όλες οι δηλώσεις μαθημάτων ανεξάρτητα εξαμήνου στο οποίο βρίσκεται ο κάθε φοιτητής, να έχουν απεριόριστες ώρες προς δήλωση.

Υπογραμμίζουμε πως για την υπάρχουσα κατάσταση δεν έχουν ευθύνη οι σπουδαστές οπότε απαιτούμε μέχρι αύριο να έχει βρεθεί ικανοποιητική λύση για την διενέργεια των μαθημάτων με οποιονδήποτε άλλο τρόπο κρίνει το ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και από Δευτέρα να πραγματοποιηθούν κανονικά μαθήματα.

Περιμένουμε μέχρι αύριο Παρασκευή συγκεκριμένες απαντήσεις για όλα τα θέματα, οι οποίες να κοινοποιηθούν στο Σύλλογο μας.

                                                                                                                              Ο πρόεδρος

 Στεργίου Βασίλειος»
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ