2014-11-07 11:34:29
Φωτογραφία για ΟΥΙΛΙΑΜΣ : ΚΑΜΙΑ ΦΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ!
Ο Μάρκους Ουίλιαμς υπενθυμίζει στο Euroleague Greece ότι εντός παρκέ δεν υπάρχουν φιλίες, περιμένει το κάτι... παραπάνω από τους Delije και δηλώνει έτοιμος για την πρώτη του... κόντρα με τον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά Από το Connecticut στους Nets, κι από 'κει στο Πουέρτο Ρίκο, τη Ρωσία, την Κίνα κι εσχάτως το Βελιγράδι, η μπασκετική ζωή του Μάρκους Ουίλιαμς είναι γεμάτη διαδρομές, διαβατήρια, ταξίδια και νέες εμπειρίες.

Ο Αμερικανός σκόρερ ήλθε στο Βελιγράδι τον περασμένο Αύγουστο, προσαρμόστηκε άμεσα κι έχει εξελιχτεί στον ηγέτη του Ερυθρού Αστέρα στην Euroleague με 17.3 πόντους, 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ μ.ό. στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της regular season. Ο ίδιος ωστόσο διευκρινίζει πως ''ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια νεανική ομάδα και είμαι ένας τύπος που ήλθε για να βοηθήσει''.

Παραμονές της σπουδαίας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Κombank Arena, ο Μάρκους Ουίλιαμς τονίζει ότι, απλώς, απολαμβάνει αυτό που κάνει, εξηγεί ότι ένα γεμάτο γήπεδο δεν αλλάζει υποχρεωτικά τις ισορροπίες και υπενθυμίζει ότι εντός παρκέ, δεν υπάρχουν φιλίες.


Έχεις παίξει μπάσκετ σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη! ΗΠΑ, Πουέρτο Ρίκο, Κίνα, Ρωσία, Σερβία. Νιώθεις, κάπως, σαν πολίτης του κόσμου;

''Για να είμαι ειλικρινής, νιώθω ευλογημένος αφού είμαι ικανός να βλέπω διάφορα μέρη στον κόσμο λόγω του μπάσκετ. Αυτό το παιχνίδι με έφερε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, είδα διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικές πόλεις, τον τρόπο που ζουν οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες. Έχω ζήσει πολλά και είμαι ευγνώμων γι' αυτό όμως το Βελιγράδι είναι η περιοχή που βγάζει το περισσότερο πάθος! Το μπάσκετ, ο κόσμος, ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι την ομάδα τους... Χάνει ή κερδίζεις, αυτό ο κόσμος είναι εκεί έξω και σε υποστηρίζει, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι οι φίλαθλοι εδώ παθιάζονται όπως ακριβώς οι παίκτες. Το σέβομαι πολύ. Είναι ένας λόγος για να σέβεσαι τους Σέρβους. Ήλθα πέρσι ως αντίπαλος, όμως δεν φοβήθηκα την ατμόσφαιρά τους! Έτσι ακριβώς πρέπει να είναι το μπάσκετ. Έκανα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου σε αυτό εδώ το γήπεδο επειδή με έφτιαξε ο κόσμος! Εξάλλου, ήταν κι αυτός ένας από τους λόγους για να υπογράψω στον Ερυθρό Αστέρα''.

Φαίνεται, πάντως, πως απολαμβάνεις το παιχνίδι στην Kombank Arena...

''Πραγματικά απολαμβάνω αυτό που κάνω. Σίγουρα υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το μπάσκετ. Αν σκεφτείς ψυχρά, είναι απλώς μπάσκετ. Πας για προπόνηση, είσαι έτοιμος για το παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα, βγαίνεις εκεί έξω κι απλώς παίζεις. Αυτό, ακριβώς, αγαπώ να κάνω''.

''Δεν μοιάζω με παππού!''

Με τόσους νεαρούς παίκτες στην ομάδα και αρχηγό τον 21χρονο Μίτροβιτς, αισθάνεσαι σαν να επέστρεψες στο Connecticut;

''Μα σκέψου ότι ο μέσος όρος της ομάδας είναι τα 22 χρόνια! Εντάξει, δεν μοιάζω με... παππού (γέλια). Εννοώ, είμαι μεγαλύτερος όμως αυτές ι ηλικίες δημιουργούν περισσότερες ευθύνες σε συγκεκριμένα πράγματα. Σαν άνθρωπος, δεν είμαι από αυτούς που θα σου πουν ''κάνε εκείνο'' ή ''κάνε το άλλο''. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση αυτός που ήλθε για να σώσει την ομάδα και να βάζει 30 πόντους σε κάθε αγώνα. Υπάρχει Μπόμπι (Μαριάνοβιτς), ο Τζένκινς. Δεν είναι μια ομάδα που θα μου δημιουργήσει πίεση. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Σε ένα παιχνίδι θα σκοράρω 10 πόντους, σε άλλο μπορεί να μοιράσω 10 ασίστ ή να μαζέψω 7 ριμπάουντ. Σίγουρα δεν νιώθω πίεση για να κάνω συγκεκριμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα να σκοράρω''.

Πάμε και στο παιχνίδι της Παρασκευής με τον Ολυμπιακό. Σου έχουν εξηγήσει οι Σέρβοι το background της αναμέτρησης;

''Σίγουρα! Ξέρω ότι οι δυο ομάδες έχουν καλές σχέσεις όμως εμείς δεν έχουμε... φιλίες στο παρκέ. Απλώς θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ο Ολυμπιακός έχει έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη και, κυρίως, μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Όμως μιλάμε για μπάσκετ και όλοι μπορούν να χάσουν, παντού! Για παράδειγμα, στο περσινό παιχνίδι της Λοκομοτίβ με τον Ερυθρό Αστέρα, είχαμε αντίπαλο και τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο όμως δεν με επηρέασε. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και δεν μπορούμε να χρησιμποιήσουμε δικαιολογίες, όπως για παράδειγμα το ότι είμαστε νεανική ομάδα. Έχουμε ήδη δώσει τρία παιχνίδια μέσα στη χρονιά και δεν υπάρχει χώρος για δικαιολογίες. Δείξαμε χαρακτήρα εκεί που πρέπει, συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά, να προπονούμαστε. Νομίζω πως η φετινή χρονιά είναι αυτή της επιβεβαίωσης για την ομάδα μου''.

Τι ατμόσφαιρα περιμένεις στην μεγάλη αρένα του Βελιγραδίου;

''Ξέρω ότι οι οπαδοί μας θα κάνουν το κάτι... παραπάνω σε σχέση με όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής.Όλοι εδώ είναι ενθουσιασμένοι και περιμένουν αυτό το παιχνίδι. Από τη στιγμή όμως που είμαι στο παρκέ, δεν δίνω πολύ σημασία στο τι γίνεται εκεί έξω''.

''Στο χέρι μας να σταματήσουμε τον Σπανούλη''

Η γνώμη σου για τον φετινό Ολυμπιακό;

''Είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Έχει κάποια προβλήματα τραυματισμών όμως έστω κι έτσι είναι στο top επίπεδο. Σέβομαι πολύ τον Σπανούλη, είναι ένας από τους πιο αξιοσέβαστους παίκτες στην Ευρώπη! Δεν έχω παίξει ποτέ απέναντί του όμως προφανώς κι έχω δει τα παιχνίδια ή τα highlights του. Είναι πολύ καλός με την μπάλα, μπορεί να σκοράρει και να δημιουργήσει παιχνίδι για τους συμπαίκτες του. Μπορεί να πάρει μεγάλα σουτ. Γενικώς, είναι απίστευτος όμως είναι στο χέρι μας να προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε και να μην τον αφήσουμε να κάνει αυτά που συνηθίζει. Αυτό ακριβώς είναι ένα από τα κλειδιά της αναμέτρησης''.

Σε προσωπικό επίπεδο, κάνεις τρομερή χρονιά μέχρι στιγμής. Είναι θέμα ομάδας, προπονητή ή κάτι άλλο;

'Νομίζω πως είναι θέμα προπονητή και συμπαικτών. Νομίζω ότι ο κόουτς Ράντονιτς μου δίνει ακριβώς την ελευθερία που χρειάζομαι. Μου δίνει ελευθερία να κάνω το παιχνίδι μου και να δημιουργήσω όπως ακριβώς θέλω όμως επίσης με κάνει να σκέφτομαι έξυπνα. Πότε και πώς να κάνω κάτι. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις μέχρι στιγμής. Όσον αφορά την ομάδα μου, οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται. Για να πω την αλήθεια, ποτέ δεν ήμουν σε μια ομάδα που να εμπιστεύονται τόσο πολύ την μπάλα στον πόιντ γκαρντ. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα μου με εμπιστεύεται όμως κι εγώ δεν παίκτης που θα προσπαθήσω να τα κάνω όλα μόνος μου. Είναι η ομάδα τους και είμαι ένας τύπος που ήλθε για να βοηθήσει''.

Που μπορεί να φτάσει ο Ερυθρός Αστέρας; Είναι εφικτή η πρόκριση στο TOP-16;

''Μην κοιτάς τόσο μακριά. Έχουμε μπροστά μας τον Ολυμπιακό! Νομίζω ότι η πρόκριση στο TOP-16 θα είναι κάτι σπουδαίο. Είναι σίγουρα ένας από τους στόχους μας όμως δεν μας έχει γίνει εμμονή. Είμαστε ακόμα πεινασμένοι. Θέλουμε να βγούμε στο γήπεδο και να κερδίσουμε, να δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Ότι ανήκουμε στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης''.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ