2014-11-07 12:10:51
Φωτογραφία για Forbes: Πολιτικός της χρονιάς, ο Πούτιν
 Ιβάν Πίλσικοφ, ITAR-TASS

Πρώτος στη λίστα του Forbes με τους ανθρώπους που διαθέτουν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, είναι και φέτος ο Ρώσος πρόεδρος, Πούτιν, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και στην τρίτη ο κινέζος ηγέτης, Σι Τζινπίνγκ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι πρώτος για δεύτερη συνεχή χρονιά στην ετήσια κατάταξη με τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes, το οποίο έκανε τη σχετική ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και στην τρίτη ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Η πρώτη τριάδα δεν άλλαξε σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τότε, ο ρώσος ηγέτης είχα καταλάβει και πάλι την πρώτη θέση, ενώ ο αμερικανός και ο κινέζος ομόλογός του, τη δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα. Ο Πούτιν είχε βρεθεί μεταξύ των τριών πιο σημαντικών ανθρώπων στον κόσμο κατά το περιοδικό Forbes το 2011 και 2012. Το 2011 με την ιδιότητα του πρωθυπουργού βρέθηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με πρώτο τον Ομπάμα, ενώ το 2012 βρέθηκε στην τρίτη θέση πίσω από την Άνγκελα Μέρκελ.


Πρόβλημα οι ΗΠΑ, και όχι τόσο ο Ομπάμα

Σε δημοσίευμά του, στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Forbes σημείωνε ότι η φήμη του ρώσου προέδρου θα ενισχυθεί σημαντικά, ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της κρίσης στην Ουκρανία. Όσον αφορά τη θέση που καταλαμβάνει ο αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με τους συντάκτες του περιοδικού, το πρόβλημα δεν βρίσκεται στις προσωπικές ικανότητες του Ομπάμα, αλλά στην Αμερική, η οποία τα τελευταία 30 χρόνια -ίσως και περισσότερο- απώλεσε όλα σχεδόν τα πλεονεκτήματα όσον αφορά τη διαμόρφωση μιας παγκόσμιας διπλωματικής ατζέντας.

Πούτιν: Ωρα για μια πραγματικά νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

Η Αμερική, σημειώνει το έντυπο, «ενεργούσε στο όνομα ενός ιδεαλιστικού σκοπού, της παγκοσμιοποίησης, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση στον ιδεαλισμό της. Ακόμη και οι φαινομενικά στενότεροι σύμμαχοι της Αμερικής είναι έτοιμοι τώρα να αγνοήσουν τις επιθυμίες της, παρότι στα λόγια -τα οποία αντηχούν ως ειλικρινή- υποστηρίζουν τους στόχους της».

Τον Απρίλιο το αμερικανικό περιοδικό Time δημοσίευσε τη λίστα του με τους εκατό πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο. Ο Πούτιν ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ρωσίας στη συγκεκριμένη κατάταξη. Η βρετανική εφημερίδα, The Times, το Δεκέμβριο του 2013 ονόμασε τον ρώσο πρόεδρο «Άνθρωπο της χρονιάς». Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και η Ρωσία ήταν στις πρώτες θέσεις των μεγαλύτερων νικητών παγκοσμίως, σύμφωνα με το περιοδικό, The American Interest.

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ