2014-11-07 13:02:16
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Σε εξέλιξη είναι στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου και Ιωάννη Κασουλίδη.

Προηγήθηκε στις 09:00 το πρωί κατ' ιδίαν συνάντηση των ηγετών Ελλάδας και Κύπρου.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τους αρχηγούς των κομμάτων οι κ. Σαμαράς και Αναστασιάδης αναμένεται να προβούν σε δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός πραγματοποιεί από χθες επίσκεψη εργασίας στη Λευκωσία με αντικείμενο τον συντονισμό των ενεργειών Αθήνας και Λευκωσίας εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων, αλλά και την προετοιμασία της τριμερούς συνάντησης κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

Σε συνέντευξή του στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ και την εφημερίδα ''Σημερινή'', ο κ. Σαμαράς επεσήμανε σχετικά με τις κινήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ ότι «αυτήν την ώρα ένα θερμό επεισόδιο θα ήταν μια πάρα πολύ αρνητική εξέλιξη» και συνέστησε προσοχή, υπομονή και επιμονή στους χειρισμούς.


«Στη διεθνή πολιτική εκείνο που κερδίζει πάντα είναι ο μακροχρόνιος σχεδιασμός και όχι οι σπασμωδικές αντιδράσεις», σημείωσε και πρόσθεσε ότι έχει γίνει εγκαίρως πρόβλεψη για ενίσχυση της ελληνοκυπριακής θέσης. «Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν χωράει καμία συζήτηση, είναι απαράγραπτα. Τώρα, όμως, δεν είμαστε πια μόνοι μας. Πιστεύω ότι και άλλοι στηρίζουν τη θέση μας και αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό. Να σας πω πώς το αισθάνομαι. Στη διεθνή πολιτική, στη σκακιέρα αυτή που είναι όλες οι χώρες, δεν αρκεί να έχεις δίκιο αλλά να έχεις και επαρκή στηρίγματα, ώστε να βρεις το δίκιο σου. Και αυτήν τη στιγμή αυτό γίνεται», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ