2014-11-07 14:27:36
Φωτογραφία για ΚΛΕΪΖΑ : ΠΟΛΥ ΚΛΕΨΙΜΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ! ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΟΠΕΣ...
O Λιθουανός πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού και νυν της Εμπόριο Αρμάνι, Λίνας Κλέϊζα, χαρακτηρίζει τον Παναθηναϊκό “ομάδα top επιπέδου”, σχολιάζει στο "gazzetta.gr" το σύστημα του Ομπράντοβιτς και θυμάται τις άσχημες βραδιές του στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά Από το καλοκαίρι του 2010, όταν και επέλεξε να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, κάνοντας χρήση του όρου που του επέτρεπε να “σπάσει” συμβόλαιό του για να επιστρέψει στο ΝΒΑ (Τορόντο Ράπτορς), μετράει δύο ήττες επί αθηναϊκού εδάφους. Όπως παραδέχθηκε, μιλώντας λίγο πριν αρχίσει η χθεσινοβραδινή προπόνηση της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνου, οι αναμνήσεις του από την χώρα μας είναι άριστες, εκτός από τις επισκέψεις του στο κλειστό του ΟΑΚΑ και τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό.

Ο λόγος για τον 29χρονο διεθνή Λιθουανό φόργουορντ, Λίνας Κλέϊζα, που την περίοδο 2009-10 φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα και στους δύο τελικούς που έπαιξε στην έδρα του “τριφυλλιού” (στον αγώνα της καν. περιόδου ήταν τραυματίας και δεν αγωνίστηκε) γνώρισε ισάριθμες ήττες, τις οποίες – απ' ότι φαίνεται – θυμάται ακόμη, γιατί όπως ίδιος δήλωσε, ήταν άδικες! Ψάχνοντας, βέβαια τις επιδόσεις του σ' αυτά τα ματς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, θα διαπιστώσετε ότι σε καμία από τις δύο αναμετρήσεις, ο “Pistol-Linas” δεν ξέφυγε από την μετριότητα!


Ο νεοαποκτηθείς άσος της πρωταθλήτριας Ιταλίας, χαρακτήρισε τον εφετινό Παναθηναϊκό εξαιρετικά ισχυρό και ομάδα που ανήκει εδώ και χρόνια στο top επίπεδο της Ευρωλίγκα, μίλησε για την εφετινή προσπάθεια που γίνεται στο Μιλάνο και δεν αρνήθηκε να σχολιάσει το σύστημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε Ευρωλίγκα και Τουρκία, η πρώην ομάδα του, Φενερμπαχτσέ.

Με τι συναισθήματα επιστρέφεις στην Αθήνα;

«Μόνο καλές αναμνήσεις έχω από την Ελλάδα, που είναι μία πολύ όμορφη χώρα! Πέρασα μία υπέροχη χρονιά, εκτός από τις επισκέψεις μου σ‘ αυτό το γήπεδο, από το οποίο δεν έφυγα ποτέ με θετικά συναισθήματα! Για όλα, όμως, υπάρχει η πρώτη φορά...»

Δεν έχεις κερδίσει ποτέ στο ΟΑΚΑ; Ούτε με την Εθνική Λιθουανίας σε κάποιο φιλικό;

«(Χαμογελάει!!)... Να σου πω την αλήθεια, δεν θυμάμαι να έχω κερδίσει! Όσο ήμουν στον Ολυμπιακό, όμως, ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουμε εδώ μέσα... Πολύ κλέψιμο φίλε, πολλές κλοπές...»

Εννοείς ότι θέλεις να κάνεις την αρχή από αύριο (απόψε);

«Δεν το παίρνω προσωπικά, γιατί πρώτα απ‘ όλα πάει η ομάδα! Έχουμε ένα ρόστερ με αρκετούς νέους παίκτες, δουλεύουμε σκληρά και προσπαθούμε να αφομοιώσουμε την φιλοσοφία του coach και να μάθουμε να παίζουμε σαν σύνολο, οπότε κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για μας... Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση, γιατί θα έχουμε δύο εκτός έδρας νίκες απέναντι σε δύο από τους συνδιεκδικητές... Η επιθυμία για κάτι προσωπικό είναι δευτερεύουσα και βρίσκεται πολύ στο πίσω μέρος του μυαλού μου...»

Πως βλέπεις το παιχνίδι;

«Σαν ευκαιρία για αγωνιστική βελτίωση, γιατί προερχόμαστε από μία κακή - την πρώτη μας - στο ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά και για μία νίκη, που αν επιτευχθεί θα είναι “ηχηρή”, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Παίζει εξαιρετικά μέσα στην έδρα του, έχει πολύ κόσμο στο γήπεδο και θερμή ατμόσφαιρα, οπότε πρέπει να κάνουμε το καλύτερο μας παιχνίδι, για να έχουμε τύχη! Πρέπει να ελέγξουμε πολλές μικρές λεπτομέρειες για να είμαστε ανταγωνιστικοί...»

Ήταν έκπληξη για σένα αυτή η πολύ καλή αρχή του Παναθηναϊκού, που χωρίς να έχει τα πολλά μεγάλα ονόματα που είχε στο παρελθόν, πέτυχε μεγάλες νίκες ειδικότερα επί των πρώην ομάδων σου, του Ολυμπιακού και της Φενερμπαχτσέ;

«Όχι καθόλου, γιατί έχει καλούς παίκτες που απ‘ ότι φαίνεται έχουν μάθει να εκτελούν πολύ αποτελεσματικά το πλάνο του νέου αλλά πολύ έμπειρου προπονητή τους! Είναι όλοι τους μαχητικοί στην άμυνα, πάνε στο ριμπάουντ, επιδιώκουν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και στην οργανωμένη επίθεση, δημιουργούν σουτ με καλές προϋποθέσεις και δεν διστάζουν να εκτελέσουν! Αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη, αλλά κάθε χρόνο αυτό συμβαίνει! Δεν έχει αλλάξει κάτι...»

Κλείνοντας, να σε ρωτήσουμε κάτι που συζητιέται πολύ εδώ στην Ελλάδα για την πρώην ομάδα σου, τη Φενέρμπαχτσέ, που και στον 2ο χρόνο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δυσκολεύεται να βρει ρυθμό και αγωνιστική σταθερότητα... Δούλεψες πέρυσι με τον “Ζοτς” και σίγουρα έχεις άποψη για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν παίκτη, να ανταποκριθεί στο σύστημά του...

«Νομίζω ότι είναι αρκετά νωρίς για να βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα για την εφετινή σεζόν. Πέρυσι, είχαμε πολύ καλή απόδοση στην 1η φάση της διοργάνωσης, αλλά στο Top-16 δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε αυτή την καλή απόδοση και μοιραία μείναμε εκτός των πλέϊ-οφ! Δεν θα χαρακτήριζα δύσκολη την προσαρμογή στο πλάνο και την φιλοσοφία ενός προπονητή, που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι κορυφαίος και ότι έχει εξαιρετική μέθοδο, αλλά σίγουρα χρειάζεται αρκετό χρόνο και υπομονή... Ειδικότερα, όταν έχει στην διάθεσή του πολλούς νέους παίκτες που δεν τον γνωρίζουν καθόλου...»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ