2014-11-07 15:23:22
Φωτογραφία για Apple: Γιατί σε όλες της διαφημίσεις της οι οθόνες δείχνουν πάντα ώρα 9:41
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία στην Apple, ακόμα και η ώρα που απεικονίζεται στις οθόνες των iPhone της στις διαφημίσεις που αν παρατηρήσετε είναι πάντα 9:41.

Παλιότερα, το νούμερο ήταν λίγο διαφορετικό: 9:42. Η εξήγηση ήταν απλή: Εκείνη ακριβώς την ώρα ήταν πουένα πρωί ο Steve Jobs ανακοίνωσε το πρώτο iPhone εν έτει 2007 και είπε τη μαγική φρλαση "Σήμερα η Appleθα επανεφεύρει το τηλέφωνο" Και τότε ακριβλως εμφανίστηκε στη γιγανοοθόνη πίσω τους το πρώτο iPhone, με ώρα φυσικά 9:42. Όλα αυτά, όμως, άλλαξαν το 2010, όταν παρουσιάστηκε το πρώτο iPad. Τη στιγμή των αποκαλυπτηρίων, το ρολόι έδειχνε 09:41.

Κι αν κανείς παρατηρήσει την ιστοσελίδα της Apple, η ώρα που δείχνουν οι συσκευές είναι πάντα 09:41. Όχι μόνο τα iPhones, αλλά και τα Macs και τα iPad.

Ο λόγος για την αλλαγή της ώρας είναι πολύ απλός, σύμφωνα με τον πρώην iOS chief, Scott Forstall:

"Σχεδιάζουμε έτσι τις κεντρικές ομιλίες ώστε τα αποκαλυπτήρια των προϊόντων να γίνονται γύρω στις '...: 40', γιατί όταν εμφανιζεται το προϊόν στη γιγαντοοθόνη θέλουμε η ώρα που θα γρλαφει επάνω να είναι κοντά στην αληθινή ώρα που δείχνουν τα ρολόγια του ακροατηρίου. Ξέρουμε πάντως ότι δεν θα είναι ακριβώς και 40΄", αναφέρει.

Πηγή: newmoney
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ