2014-11-07 18:30:04
Φωτογραφία για «ΤΡΕΛΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!»
Ο Νίκολα Κάλινιτς εξηγεί σε δηλώσεις του στο Euroleague Greece τι περιμένει να ζήσει το βράδυ της Παρασκευής στην Kombank Arena ενώ θυμάται με... κάθε λεπτομέρεια το in-your-face κάρφωμα στον Γιάννη Μπουρούση!

Αναλυτικά Κάποιοι παίκτες απλώς χρειάζονται για να κάνουν τις βρωμοδουλειές. Ο Νίκολα Κάλινιτς έκανε το κάτι... παραπάνω στην do-or-die αναμέτρηση της Σερβίας με την Ελλάδα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Για την ακρίβεια, ήταν αυτός που ''έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για τη Σερβία, απλώς και μόνο επειδή τρόμαξε τους Έλληνες!'' όπως παραδέχτηκε αργότερα ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Το απίστευτο κάρφωμα του 23χρονου φόργουορντ μπροστά στον Γιάννη Μπουρούση ήταν αυτό ακριβώς που ήθελαν οι Σέρβοι για να πάρουν τα πάνω τους κι, εν συνεχεία να πανηγυρίσουν την πρόκριση στους ''16'' του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Νίκολα Κάλινιτς συστήθηκε κατ' αυτόν τον τρόπο στο ελληνικό κοινό στην αναμέτρηση της Εθνικής με τη Σερβία. Πλέον θα βρεθεί απέναντι στον Ολυμπιακό, στην ιστορική αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο ίδιος παραδέχεται ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα αφού ''πριν από τρία χρόνια, δεν με ήξερε κανείς!''. Πλέον ανυπομονεί να ζήσει την τρελή ατμόσφαιρα στην Kombank Arena και υποκλίνεται με τη σειρά του στον Βασίλη Σπανούλη.


Έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες από τον αγώνα της Σερβίας με την Ελλάδας όμως, πραγματικά θα ήθελα να μας εξηγήσεις πως έκανες το απίστευτο κάρφωμα κόντρα στον Μπουρούση.'

'Λοιπόν, νομίζω πως ήταν μια από εκείνες τις στιγμές που περιμένεις όλη τη χρονιά για να έχεις την ευκαιρία σου και να κάνεις κάποιον... πόστερ! Βέβαια, υπάρχει πάντα το ρίσκο να γίνεις εσύ πόστερ και δεν είναι καθόλου ωραίο! Ευτυχώς ήμουν στην καλή πλευρά σε εκείνο το παιχνίδι. Ήταν ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Φυσικά έχω μεγάλο σεβασμό στον Γιάννη Μπουρούση, όλοι ξέρουμε ότι είναι ένας έμπειρος παίκτης και είναι σπουδαίο ότι τον είχα απέναντί μου εκείνη τη στιγμή''.

Είδες ότι ερχόταν κατά πάνω σου ή ήσουν αποφασισμένος να πας για το κάρφωμα, ό,τι και να γίνει;

''Να σου πω την αλήθεια, δεν είχα δει πως ήταν ο Μπουρούσης. Απλώς παρατήρησα ότι ερχόταν ένας ψηλός προς το μέρος μου. Ξέρεις, εμείς οι πιο κοντοί παίκτες προσπαθούμε πολλές φορές να τα βάλουμε με τους ψηλούς. Να τους κάνουμε να πληρώσουν για όλα (γέλια)! Θυμάμαι πως ο Μπιέλιτσα ήταν αυτός που έβγαλε την πάσα, στη συνέχεια πήρα τα βήματα και κάρφωσα. Αυτή η φάση σήμαινε πολλά για μένα και την ομάδα μου. Μπορώ να πω ότι απογείωσε την αυτοπεποίθησή μας κι από εκείνο το σημείο παίξαμε καλύτερα''.

Ισχύει δηλαδή αυτό που είπε μετά τον αγώνα ο Μπογκντάνοβιτς, ότι δηλαδή τα καρφώματα του Κάλινιτς τρόμαξαν τους Έλληνες;

''Νομίζω πως ναι. Ίσως αυτή η φάση να άλλαξε τα πάντα. Ήταν το πιο κρίσιμο παιχνίδι για εμάς στο τουρνουά αφού αν χάναμε, θα γυρνούσαμε σπίτι μας. Κερδίσαμε την Ελλάδα και πιστέψαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε ως τον τελικό''.

Με το χέρι στην καρδιά, πόσες φορές είδες ξανά τη φάση στο Youtube;

''Όχι τόσες όσες νομίζεις. Είχαμε πολύ δουλειά στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τον αγώνα με την Ελλάδα. Συναντήσεις με τον προπονητή μας, αγώνες, προπονήσεις... Εντάξει, το είδα μετά. Δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά, βλέπεις έπαιζε παντού στη Σερβία! Ήταν πολύ δημοφιλές στη χώρα μου. Οι άνθρωποι εδώ όπως και στην Ελλάδα ή τη Λιθουανία, λατρεύουν το μπάσκετ. Ήταν τεράστια υπόθεση για όλους μας όλα όσα πετύχαμε στην Ισπανία".

Ο πατέρας Κάλινιτς ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στο πινγκ πονγκ, η μητέρα σου παίκτρια του χάντμπολ ενώ ο αδελφός σου ασχολείται επαγγελματικά με το πόλο. Τελικά, πως προέκυψε το μπάσκετ στη ζωή σου;

''Δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς! Η Γιουγκοσλαβία κέρδισε το χρυσό στην Ιντιανάπολις με τον Πέτζα, τον Γκούροβιτς, τον Ντίβατς και τον Μποντιρόγκα όταν πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Είναι πολύ όμορφο να ξέρεις ότι ο Ντέγιαν ήταν μέλος εκείνης της μεγάλης ομάδας. Τον βλέπαμε στην τηλεόραση και τώρα μας βλέπει εκείνος, ως μέλος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Σερβίας! Δεν είναι περίεργο;''.

Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ισπανία, ήλθε και η συμφωνία με τον Ερυθρό Αστέρα και το ντεμπούτο στην Euroleague...

''Και σκέψου ότι πριν από τρία χρόνια δεν με ήξερε κανείς (γέλια). Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πριν από τον Αστέρα, έπαιξα στη Βοϊβοντίνα και την Σπαρτάκ Σουμπότιτσα. Κανείς δεν με ήξερε στη Σερβία πριν από το EuroBasket 2013. Μετά έπαιξα στο EuroCup, την Αδριατική Λίγκα, το Μουντομπάσκετ και την Euroleague. Το ξέρω πως είναι δύσκολο να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτή την ηλικία όμως προσπαθώ να δίνω πάντα το μάξιμουμ''.

Αυτή την εβδομάδα ο Ερυθρός Αστέρας παίζει κόντρα στον Ολυμπιακό, στην Konmbank Arena. Μιλάμε για ακόμα έναν αγώνα στη regular season ή για κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι;

''Οι άνθρωποι εδώ δίνουν τεράστια σημασία στο παιχνίδι αφού ο Αστέρας κι ο Ολυμπιακός είναι αδελφά σωματεία και οι φίλαθλοι έχουν πολύ καλές σχέσεις, όμως σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι. Προσπαθούμε να σκεφτούμε το παιχνίδι σαν ένα ματς κανονικής περιόδου, προετοιμαζόμαστε και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη όμως θέλουμε τη νίκη, όπως σε κάθε παιχνίδι''.

Τι ατμόσφαιρα περιμένεις να συναντήσεις στην Kombank Arena;

''Είμαι σίγουρος ότι θα είναι τρελή ατμόσφαιρα! Οι οπαδοί μας απέδειξαν πέρσι και φέτος ότι μπορούν να φτιάξουν απίστευτη ατμόσφαιρα. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, θα υπάρχει πολύς κόσμος και πολύ φασαρία. Σίγουρα θα είναι υπέροχο να είσαι στο παρκέ και να παίζεις σε αυτές τις συνθήκες''.

Η γνώμη σου για τον φετινό Ολυμπιακό;

''Στα χαρτιά έχει πιο δυνατή ομάδα από εμάς. Τα τελευταία χρόνια εχει αποδείξει ότι έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα και δυνατή ομάδα που θέλει πάντα να κερδίζει και διαθέτει έναν παίκτη σαν τον Σπανούλη που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε κάθε ματς. Πολλοί λένε ότι τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για εμάς αφού ο Λοτζέσκι είναι τραυματίας όμως ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα πολύ δυνατό ρόστερ''.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ