2014-11-07 18:10:58
Φωτογραφία για Αιτωλοακαρνανία: «Τσουχτερά» πρόστιμα σε επιχειρήσεις μετά από ελέγχους
Σειρά προστίμων επέβαλλε η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σε επαγγελματίες της περιοχής για μια σειρά από παραβάσεις που προέκυψαν μετά από ελέγχους του Τμήματος Εμπορίου του Αγρινίου.

Αναλυτικά:

- Επιβλήθηκε πρόστιμο πεντακοσίων (500,00) ευρώ σε γνωστή επιχείρηση σουπερ μαρκετ επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11-10-2014, ευρέθη να πουλά μία συσκευασία 19 πλαστικών κουτιών αποθήκευσης χωρίς αναγραφή της τιμής επί της πινακίδας του προϊόντος.

- Με άλλη απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας, επεβλήθη πρόστιμο χιλίων ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος που βρίσκεται στο Αγρίνιο, επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/10/2014, βρέθηκε να μη τηρεί τιμοκαταλόγους ως όφειλε.

- Σε άλλη επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18-10-2014, βρέθηκε να πουλά Ατμομάγειρα ΙΖΖΥ χωρίς αναγραφή της τιμής επί της πινακίδας του προϊόντος.


- Σε επιχείρηση στην οποία ανήκει μονάδα πτηνοσφαγείου, που λειτουργεί στο Μενίδι Δήμου Αμφιλοχίας επιβλήθηκε πρόστιμο έξι χιλιάδων εφτακοσίων πενήντα ευρώ κυρίως για το γεγονός ότι η ότι η μονάδα λειτουργεί χωρίς άδειας λειτουργίας.

- Σε ιδιοκτήτη ελαιοτριβείου που λειτουργεί στα Αμπέλια Δήμου Θέρμου επιβλήθηκε πρόστιμο χιλίων εννιακοσίων εξήντα ευρώ κυρίως για το γεγονός ότι λειτουργεί χωρίς άδεια εγκατάστασης και χωρίς την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση αντί αδείας.

- Τέλος σε χονδρέμπορο πατάτας από την Τρίπολη επιβλήθηκε πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6/11/2014 από ελεγκτές του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου, ευρέθηκε να μεταφέρει 3.240 κιλά πατάτες χωρίς να αναγράφονται οι απαραίτητες ενδείξεις επί του παραστατικού διακίνησης ως όφειλε.

Πηγή: agriniopress
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ