2014-11-08 01:47:55
Φωτογραφία για Έρευνα: Αν είχατε πάνω από 20 ερωτικές συντρόφους κινδυνεύετε ...
Oι άνδρες που κοιμούνται με περισσότερες από είκοσι γυναίκες στη διάρκεια της ζωής τους, μειώνουν αυτομάτως κατά 1/3 τις πιθανότητες εκδήλωσης όλων των μορφών καρκίνου του προστάτη

Οι άνδρες που έχουν κάνει σεξ συνολικά με 21 γυναίκες -διευκρίνηση: όχι ταυτόχρονα!- διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη, επισημαίνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

Το ίδιο, όμως, δεν συμβαίνει και με τους ομοφυλόφιλους άνδρες. Αν ένας άντρας προτιμά στο κρεβάτι του άτομο του ιδίου φύλου, τότε έχει πολλές πιθανότητες -συγκεκριμένα, τις διπλάσιες- να εκδηλώσει τη συγκεκριμένη μορφή της ασθένειας απ΄ αυτούς που επιλέγουν γυναίκες.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», οι άνδρες που κοιμούνται με πάνω από είκοσι γυναίκες στη διάρκεια της ζωής τους, μειώνουν αυτομάτως κατά 1/3 τις πιθανότητες εκδήλωσης όλων των μορφών καρκίνου του προστάτη. Συγκεκριμένα, οι πιθανότητες μειώνονται κατά 28% και 19% στην περίπτωση εκδήλωσης επιθετικής μορφής της συγκεκριμένης ασθένειας.


Αντιθέτως, οι άντρες που προτιμούν άτομα του ιδίου φύλου για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορμές, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη. Ωστόσο, αν ένας άντρας έχει μόνο μία φορά ερωτική επαφή με άτομο του ιδίου φύλου, αυτή δεν επηρεάζει την πιθανότητα εκδήλωσης της συγκεκριμένης νόσου. Στην περίπτωση των ερωτικών επαφών των gay αντρών, οι επιστήμονες από το Μόντρεαλ αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν διασφαλίζεται και από τα δύο μέρη η ερωτική κορύφωση. Μπορεί, δηλαδή, ο ένας να φτάσει στην εκσπερμάτιση ενώ ο άλλος όχι.

Αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης της ασθένειας έχουν και οι άντρες που δεν γνωρίσει ποτέ τις... χαρές του έρωτα. Και οι «παρθένοι» , σύμφωνα με την έρευνα των Καναδών επιστημόνων, διατρέχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν τη συγκεκριμένη μορφή κακοήθειας.

Η επικεφαλής της έρευνας, επιδημιολόγος Μαρί Ελίζ Πάρεντ και η ομάδα της, υποστηρίζουν στη βρετανική εφημερίδα πως, τα ευρήματα της μελέτης τους ενισχύονται κι από παλαιότερη έρευνα, σύμφωνα με την οποία, όσο πιο συχνά αυνανίζονται οι άντρες, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Cancer Epidemiology», έγινε σε δείγμα 3.208 ανδρών. Από τους άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα, σχεδόν οι μισοί -οι 1. 590- διαγνώστηκαν με καρκίνο του προστάτη, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν νοσήσει. Οι Καναδοί ερευνητές επισημαίνουν ότι, οι άνδρες που διαγνώστηκαν με τη συγκεκριμένη μορφή της νόσου, είχαν επίσης διπλάσιες πιθανότητες να έχουν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο που να έχει νοήσει από κακοήθεια.

Όπως υποστήριξε η επικεφαλής της έρευνας, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ έλαβαν υπόψη τις ακόλουθες παραμέτρους όπως, την καθημερινότητα των ανδρών -διατροφικές προτιμήσεις, κατανάλωση αλκοόλ, κάπνισμα- την ερωτική τους ζωή αλλά και το εργασιακό τους ωράριο.

Η μελέτη των Καναδών επιστημόνων έρχεται να ενισχύσει τα πορίσματα παλαιότερης έρευνας Αυστραλών επιστημόνων, που είχε δείξει ότι, οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου που αυτοϊκανοποιούμαι σε τακτά χρονικά διαστήματα, διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη, ειδικά αν αυνανίζονται συχνά.

Στην έρευνά τους, που δημοσιεύθηκε στη επιθεώρηση «New Scientist», οι Αυστραλοί επιστήμονες υποστήριζαν ότι, η απουσία εκσπερμάτισης προκαλεί τη συγκέντρωση καρκινογόνων χημικών ουσιών στον προστάτη, ενώ τόνιζαν ότι η σεξουαλική επαφή δεν έχει τα ίδια θετικά αποτελέσματα με τον αυνανισμό, καθώς εγκυμονεί τον κίνδυνο μόλυνσης από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, οι άνδρες που εκσπερμάτωναν σε συχνότερη βάση κατά τις ηλικίες, 20 έως 50 έτη, είχαν τις μικρότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη.

Μάλιστα, τα θετικά αποτελέσματα ήταν μεγαλύτερα αν η συχνότητα των εκσπερματώσεων άγγιζε τις πέντε φορές την εβδομάδα και γινόταν κοντά στην ηλικία των 20 ετών. «Η προστασία από τον καρκίνο του προστάτη μπορεί να προκύψει και μέσω του αυνανισμού, ο οποίος ευνοεί την έκπλυση του προστάτη κατά την εκσπερμάτωση, απομακρύνοντας έτσι καρκινογόνες ουσίες που συσσωρεύονται εκεί», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ένα από τα βασικά μέλη της επιστημονικής ομάδας.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ