2014-11-08 10:01:33
Φωτογραφία για Και τώρα τρέχουμε -Τρόικα. Πάρτε πίσω τις 100 δόσεις για τις οφειλές στο δημόσιο
Απόσυρση των διατάξεων για τη ρύθμιση οφειλών προς το δημόσιο, ζήτησε η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι εκπρόσωποι των δανειστών, έστειλαν γραπτή επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, με το επιχείρημα ότι το δημοσιονομικό κόστος της ρύθμισης ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον το 2015. Το ποσό αυτό προστίθεται στο εκτιμώμενο από την τρόικα -ήδη υπάρχον- δημοσιονομικό 1,5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος του σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 2,5 δισ. και είναι αδύνατο να καλυφθεί με νέα μέτρα.

Η τρόικα ουσιαστικά ζητά απόσυρση του νόμου που προβλέπει ρύθμιση οφειλών μέχρι και σε 100 δόσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και στη ρύθμιση Δένδια για τα "κόκκινα" δάνεια, στην οποία προβλέπεται περαιτέρω διαγραφή των προσαυξήσεων από οφειλές στο Δημόσιο για όσους θελήσουν να διευθετήσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες.

Μάλιστα, στην επιστολή υπάρχει και η παρατήρηση ότι οι ρυθμίσεις κατατέθηκαν στη Βουλή, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία διαβούλευση με τους εκπροσώπους των πιστωτών.

Όπως αναφέρει πάντως η εφημερίδα, στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι οι νέες απαιτήσεις αποτελούν μέρος της διαπραγματευτικής τακτικής της ενόψει της επικείμενης αξιολόγησης και ίσως τις πάρουν πίσω αν η Ελλάδα προχωρήσει σε άλλες μεταρρυθμίσεις, που επίσης έχουν ζητηθεί.

(Πηγή: Καθημερινή, Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ