2014-11-08 18:05:07
Φωτογραφία για Ο Μπιν Λάντεν ήταν φοβισμένος πριν πεθάνει, λέει ο πεζοναύτης που του εριξε τη χαριστική βολή
«Ο Μπιν Λάντεν ήταν φοβισμένος, ήξερε ότι ήμασταν εκεί για να τον σκοτώσουμε. Και αυτό είναι γεγονός».

Αυτό δήλωσε ο Ρομπ Ο' Νιλ, ο πεζοναύτης που υποστηρίζει ότι ήταν εκείνος που έριξε δύο σφαίρες στο κεφάλι του αρχηγού της Αλ Κάιντα στην επιχείρηση του 2011 στο Πακιστάν.

Σε ηχογραφημένη συνέντευξη που μετέδωσε η εκπομπή AC360 του CNN την Παρασκευή ο Ο' Νιλ επιμένει στη δική του εκδοχή λέγοντας ότι «δεν μου καίγεται καρφί αν με πιστεύουν. Τον σκοτώσαμε».

Στη συνέντευξη επαναλαμβάνει ότι «ήμασταν προετοιμασμένοι ότι δεν θα επιστρέψουμε ζωντανοί από την αποστολή. Ήμασταν μια ομάδα που ξέραμε ότι είχε έρθει η ώρα μας και έτσι ήμασταν απόλυτα ειλικρινείς ο ένας απέναντι σ τον άλλο. Και κανείς μας δεν φοβόταν. Είχαμε αποδεχθεί τη μοίρα μας».

Στις συζητήσεις πριν από την επιχειρήση τα μέλη της ομάδας των πεζοναυτών συζητούσαν για την 11η Σεπτεμβρίου με τον Ο΄ Νιλ να αποκαλύπτει ότι συναντήθηκε με συγγενείς των θυμάτων εκείνης της ημέρας οι οποίοι τον ευχαριστήσαν για το κλείσιμο της υπόθεσης όταν εκείνος τους αποκάλυψε την ταυτότητά του και το ρόλο του στην επιχείρηση.


Στη συνέντευξη τέλος ο Ο' Νιλ καλείται να απαντήσει σε όσους πρώην συναδέλφους του λένε ότι η ιστορία του είναι ψεύτικη και ότι δεν ήταν αυτός που έριξε τη χαριστική βολή. «Ακόμα και τώρα υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι λέω ψέματα. Λένε αυτά που τους λένε εκτός κι αν ήταν σε αυτό το δωμάτιο. Και δυστυχώς για μένα στο δωμάτιο ήμασταν δύο και ο ένας, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός».

Πηγή: protothmea
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ