2014-11-09 12:32:18
Φωτογραφία για Πρώην πρέσβης ΕΕ στα Σκόπια: Να καταργηθεί το βέτο της Ελλάδας
Νοέμβριος 8, 2014. Ο πρώην πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Έρβαν Φούερε, συστήνει τη δημιουργία ενός μηχανισμού στην ΕΕ, ώστε να ξεπεραστεί το ζήτημα του ελληνικού βέτο για την ένταξη των Σκοπίων.

Τις προτάσεις του Φούερε, παρουσιάζει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Βέτσερ’, που σημειώνει ότι ο πρώην πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια, «μετά την συνταξιοδότησή του, δεν έχει κανένα πρόβλημα να μας αποκαλεί ως ΄Μακεδονία’ (ενώ πρώτα αναφερόταν ως FYROM) και μάλιστα, ζητά να προσπαθήσει η ΕΕ να βρει τρόπο ώστε να αρθεί το βέτο της Ελλάδας, όσον αφορά την ένταξη της χώρας μας στην Ένωση».

Ο Φούερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προτείνει ότι δεν πρέπει, πλέον, να απαιτείται η έγκριση από την Ελλάδα για τις αποφάσεις της ΕΕ, με ένα μηχανισμό που θα υπερπηδά το ζήτημα της ομοφωνίας για την ένταξη μια χώρας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τίθεται θέμα αξιοπιστίας της στη διαδικασία της διεύρυνσης, επειδή ορισμένα κράτη εξακολουθούν  να κρατούν ομήρους χώρες που έχουν διμερή προβλήματα», είπε ο Φούερε και ως παράδειγμα έφερε την Κύπρο με την Τουρκία και την Ελλάδα με τα Σκόπια.

--

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ