2014-11-30 14:31:27
Φωτογραφία για Αχαΐα: Πόσοι μήνες μας χωρίζουν από τη λειτουργία του σύγχρονου σιδηρόδρομου
Τρέχει ο χρόνος... τρέχουν επιτέλους και τα έργα για το σιδηροδρομικό έργο που θα φέρει το σύγχρονο σιδηρόδρομο στην Πάτρα.

Σε λίγες εβδομάδες θα εισέλθουμε στο 2015 και πλέον τα έργα δεν πρέπει μόνο να ωριμάζουν αλλά να φτάσουν στο σημείο της ολοκλήρωσης και το αποτέλεσμα της επένδυσης εκατοντάδων εκατομμυρίων με εθνική και κοινοτική χρηματοδότηση να πιάσει τόπο.

ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΚΟΠΤΟ-ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ-Αν και η εργολαβία έχει επίσημο χρονοδιάγραμμα για τον Φεβρουάριο του 2015, η ολοκλήρωση του πρώτου μεγάλου έργου της ΕΡΓΟΣΕ τοποθετείται στα τέλη του 2015 με το τμήμα Διακοπτό-Ροδοδάφνη. Ωστόσο το τμήμα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει αν δεν ολοκληρωθούν τα άλλα έργα της βόρειας Πελοποννήσου.

ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ-ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ-Το αμέσως επόμενο τμήμα, μέχρι τον Ψαθόπυργο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα είναι ολοκληρωμένο τον Φεβρουάριο του 2016. Ωστόσο η πολυπλοκότητα του έργου ιδιαίτερα στη σήραγγα, δημιουργεί αμφιβολίες για την χρονική απόδοση του έργου στην κυκλοφορία. Ούτε αυτό το τμήμα μπορεί να λειτουργήσει αν δεν ολοκληρωθούν τα άλλα έργα της Βόρειας Πελοποννήσου.


ΚΙΑΤΟ-ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ-Είναι το πλέον σημαντικό έργο για να λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος στη Βόρεια Πελοπόννησο. Πρόκειται για έργο-σκούπα που μαζεύει όλα τα υπολοιπόμενα έργα στο τμήμα αυτό. Η ολοκλήρωση του τον Σεπτέμβριο του 2016 θεωρείται ρεαλιστική μιας και δεν περιέχει μεγάλα τεχνικά έργα. Εφόσον γίνει πραγματικότητα τότε θα ξαναδούμε το μοντέρνο τρένο να κυκλοφορεί και πάλι στο τμήμα Κιάτο-Ψαθόπυργος.

*Στοιχεία απο ypodomes
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ