2014-12-08 15:36:15
Φωτογραφία για Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΦΑΣΗ
Δ. Παπαδημούλης: Με ύφος μαχαλόμαγκα στη Βουλή ο Σαμαράς συμπεριφέρθηκε ως μπακαλόγατος της τρόικα

«H κυβέρνηση τελικώς βγαίνει λαβωμένη. Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι μπαίνουμε σε μία νέα μνημονιακή φάση, όπου θα έχουμε, είτε παράταση του μνημονίου για ένα έτος, είτε θα έχει το όνομα της πιστωτικής γραμμής, με επιτήρηση, δηλαδή ένα άλλο είδος μνημονιακού καθεστώτος» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ''Βήμα FM''.

Για την πρωτοβουλία των οκτώ βουλευτών αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «το ξεφούσκωμα της προσπάθειας από τους ανεξάρτητους βουλευτές για να υπάρξει εκλογή και να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευρύτερης συναίνεσης από την παρούσα Βουλή δείχνει ότι απέχει η κυβέρνηση από τον στόχο των 180 βουλευτών. Δεν θα τον ξεπεράσει τον κάβο της προεδρικής εκλογής η κυβέρνηση. Νομίζω ότι όλα κατατείνουν σε εκλογές Φεβρουάριο ή Μάρτιο».


Αναφερόμενος στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε: «Δεν θα σχολιάσω όσα είπε ο Πρωθυπουργός χθες. Διότι στα αυτιά μου ηχούν λίγο ανατριχιαστικά, όπως η αναφορά που έκανε με αφορμή την απεργία πείνας του Ρωμανού. Ο κ. Σαμαράς νομίζω ότι δεν είναι Πόντιος Πιλάτος. Θα περίμενα, λοιπόν, μετά τη σημερινή συνάντηση και πρωτοβουλία του πατέρα του, την οποία απεδέχθη ο κ. Σαμαράς και συναντήθηκε μαζί του, να υπάρξουν ώριμες σκέψεις. Δεν υπάρχει χρόνος. Ελπίζω να το ξανασκεφτεί τώρα που μιλάμε. Δεν μπορεί η απάντηση της Πολιτείας να είναι η μη ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος και να είναι η απάντηση αυτή ένα σκληρό, αυταρχικό και απάνθρωπο μήνυμα απέναντι σε έναν 20χρονο, πέραν του τι πιστεύει ο ίδιος που δεν πρέπει να το συσχετίζουμε. Να ικανοποιηθεί το αίτημά του πρέπει. Η τροπολογία που συζητείται είναι μία υπεκφυγή για να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημα που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Υπάρχει ένας νόμος που δίνει τη δυνατότητα σε κρατούμενους, αφού υποβάλουν αίτημα, να παρακολουθούν τις σπουδές τους. Το προβλέπει ο νόμος. Να μην προσπαθούμε να τον αλλάξουμε, για να μην ικανοποιήσουμε ένα δίκαιο αίτημα».

Σε ό,τι αφορά την ομιλία του κ. Σαμαρά στη Βουλή υποστήριξε: «Βλέπουμε έναν φοβισμένο Πρωθυπουργό με τις γνωστές επιθέσεις και τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για χιλιοστή φορά έδειξε ότι η μοναδική του πια επιλογή είναι η κινδυνολογία και ο φόβος».

Δ. Παπαδημούλης: Με ύφος μαχαλόμαγκα στη Βουλή ο Σαμαράς συμπεριφέρθηκε ως μπακαλόγατος της τρόικα

«Με ύφος μαχαλόμαγκα χθες στη Βουλή», ο Σαμαράς συμπεριφέρθηκε ως «μπακαλόγατος της τρόικας» στην πραγματικότητα προαναγγέλλοντας ότι έχουν ήδη συμφωνήσει σε όλα δήλωσε στην πρωϊνή εκπομπή Μega ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης. Επίσης εξήγησε το λόγο που ο Αντ. Σαμαράς «δεν θέλει ούτε καν τη φωτογραφία στο διάλογο με τον Αλ. Τσίπρα», οπότε ποια εθνική συναίνεση, αλλά, ούτε στοιχειώδη συνεννόηση δεν θέλει ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο λόγος είναι ότι δεν θέλει συνάντηση ο πρωθυπουργός είναι γιατί είχε αποφασίσει ήδη, να υποταχθεί στην τρόικα και αυτό προσπάθησε να κρύψει χθες πίσω από μαγκιές. Στη Βουλή χθες, ουσιαστικά προανήγγειλε τη συμφωνία με την τρόικα και τα Νέα Μνημόνια. Η πιστωτική γραμμή ενισχυμένων όρων που έχουν συμφωνήσει το Memorandum of understanding συνοδεύονται με την πιο σκληρή επιτήρηση, άρα Μνημόνιο, εξήγησε ο Δημ. Παπαδημούλης.

Μείωση του χρέους χρειάζεται η χώρα την οποία έχει υποσχεθεί το Eurogroup και τώρα θέλουν να την αθετήσουν. Ο Αντ. Σαμαράς και ο Ευαγ. Βενιζέλος τους διευκολύνει σε αυτό λέγοντας ότι το χρέος είναι βιώσιμο. «Ποιο δημόσιο χρέος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα έχουμε 60% είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης».

Τόνισε επίσης ότι «η κοινή λογική επιτάσσει ότι όποιος ψηφίσει ΝΑΙ, για πρόεδρο της Δημοκρατίας υποστηρίζει την παράταση της κυβέρνησης Σαμαρά, μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Ψηφίζει ΝΑΙ για Σαμαρά, ΝΑΙ στα Μνημόνια, ΝΑΙ στην κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ