2014-12-11 09:13:49
Φωτογραφία για Η Κύπρος δεν συναινεί σε άνοιγμα κεφαλαίων για Τουρκία
Να αποδείξει η Τουρκία έμπρακτα ότι σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο κύριος Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι για την επανέναρξη των συνομιλιών, δεν αρκεί να φύγει το Μπαρμπαρός, αλλά θα πρέπει η Τουρκία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Ερωτηθείς για τη μυστική συνάντηση στο Παρίσι Γερμανών, Γάλλων και Βρετανών, σε μια προσπάθεια ανοίγματος ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία γίνεται κάθε χρόνο σε μια πρωτεύουσα από τις τρεις χώρες.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, πρόσθεσε, είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, καθώς προτιμά να έχει γείτονα που να σέβεται τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι η Λευκωσία δεν πρόκειται να συνεναίσει σε άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων, ενόσω συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η Λευκωσία αναβάθμισε τις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν υποβάθμισε τις σχέσεις της με τη Μόσχα, την οποία προγραμματίζεται να επισκεφθεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης τον Φεβρουάριο.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ