2014-12-11 14:07:10
Φωτογραφία για «ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!» *ΒΙΝΤΕΟ*
Ο αξέχαστος Έντι Τζόνσον, χαρακτηρίζει τη χρονιά που πέρασε στον Ολυμπιακό ως την καλύτερη περίοδο της ζωής του και μιλώντας στο "gazzetta.gr", αποθεώνει τον Γιάννη Ιωαννίδη και βγάζει το καπέλο σε Αντετοκούνμπο και Παπανικολάου.

Αναλυτικά Απέμεναν περίπου 45 λεπτά πριν από το τζάμπολ του αγώνα των Ρόκετς με τους Σανς στο “Toyota Center”, όταν ένας 55χρονος επιβλητικός και πολύ κομψός κύριος, μπήκε στο εστιατόριο των των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, για να “τσιμπήσει” κάτι, πριν εμφανιστεί στο pre-game show του καναλιού που καλύπτει ζωντανά τους αγώνες των “ήλιων” στην πολιτεία της Αριζόνα. Ήταν ο μεγάλος Έντι Τζόνσον, ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς μπασκετμπολίστες που πέρασαν τον Ατλαντικό για να αγωνιστούν στην Ευρώπη και τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε για έναν χρόνο στην Ελλάδα.

Δεν χάσαμε καθόλου χρόνου και μετά τις συστάσεις, το πιο “γρήγορο πιστόλι” (στην Ελλάδα του κολλήσαμε το παρατσούκλι “Fast Eddie”) στο ΝΒΑ εκείνη την εποχή, γύρισε τον χρόνο 20 χρόνια πίσω και θυμήθηκε με ικανοποίηση τη χρονιά, που το ευρωπαϊκό μπάσκετ γνώρισε ίσως τον μεγαλύτερο “βομβαρδιστή” των καλαθιών! Ο πρώην παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς, των Φοίνιξ Σανς, των Σιάτλ Σουπερσόνικς, των Σαρλότ Χόρνετς, των Ιντιάνα Πέϊσερς και των Χιούστον Ρόκετς, με τους 19.202, συνολικά, πόντους στην διάρκεια της 18χρονης καριέρας του στον “μαγικό κόσμο”, μίλησε για τα ντέρμπι των “αιωνίων αντιπάλων”, και τη συνεργασία του με τον Γιάννη Ιωαννίδη, χαρακτήρισε τη χρονιά που πέρασε στην Ελλάδα, ως την καλύτερη της ζωής του κι έστειλε χαιρετίσματά του στους πρώην συμπαίκτες του και τον κόσμο του Ολυμπιακού.

«Η καλύτερη περίοδος της ζωής μου!»

«Οι αναμνήσεις μου από την Ελλάδα και τη χρονιά μου στον Ολυμπιακό είναι εκπληκτικές! Ίσως ήταν η καλύτερη περίοδος στη ζωή μου! Με όλα τα παιδιά που ήταν εκείνη τη χρονιά στην ομάδα, κάναμε πολύ καλή δουλειά, πήραμε το πρωτάθλημα και φτάσαμε έως τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά δυστυχώς εκεί δεν τα καταφέραμε
. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι επικρατήσαμε στις περισσότερες μάχες με τον Παναθηναϊκό, κι αυτό ήταν τέλειο για μας και τους οπαδούς...», είπε αρχικά ο απόφοιτος του κολεγίου του Ιλινόι, που πρόσφατα εξέδωσε ένα dvd στο οποίο διδάσκει την τέχνη του σουτ αλλά και διάφορα μυστικά για το σκοράρισμα.

«Χαιρετίσματα σε όλους!»

Του ζητήθηκε να θυμηθεί τους συμπαίκτες που είχε εκείνη την εποχή και παρά την ξαφνική ερώτηση και την όχι και αμελητέα χρονική απόσταση, καταφέρνει να πει τέσσερα ονόματα... «Σίγουρα τον Σάσα Βολκόφ, τους δύο Γιώργους (τον Σιγάλα και τον Λημνιάτη), τον Φράνκο Νάκιτς, τον οποίο συνάντησα στο Λος Άντζελες, όπου και πλέον μένει μόνιμα... Έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε (1994-1995), οπότε αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να τους θυμηθώ όλους αλλά είμαστε μία πολύ καλή παρέα! Θέλω να δώσεις σε όλους χαιρετίσματα...», σχολίασε πριν αναφερθεί στις μεγάλες μάχες με τον “αιώνιο αντίπαλο” των “ερυθρολεύκων”.

«Χρωστάω πολλά στον Ιωαννίδη!»

«Τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν φοβερή εμπειρία και πραγματικά τα απολάμβανα! Μου άρεσε που με προκαλούσαν οι οπαδοί του και που με έπαιζαν δυνατά οι προσωπικοί μου αντίπαλοι, γιατί έτσι μου έδιναν μεγαλύτερο κίνητρο για να παίξω καλά! Αυτή είναι η αξία του ανταγωνισμού άλλωστε...»,υπερθεμάτισε ο παλαίμαχος άσος και νυν τηλεσχολιαστής των αγώνων των Σανς, που μίλησε μεγάλο σεβασμό για τον τότε πολυνίκη Έλληνα προπονητή, Γιάννη Ιωαννίδη, με τον οποίο συνεργάστηκε στον Ολυμπιακό. 

«Πολύ καλός coach! Έκανε εξαιρετική δουλειά μαζί μου, με πίεζε συνεχώς και με διατήρησε όλη τη χρονιά σε καλή φόρμα, γι' αυτό και έπαιξα άλλα 4 χρόνια ακόμη ποιοτικό μπάσκετ στο ΝΒΑ. Του χρωστάω πολλά!», επεσήμανε ο Έντι Τζόνσον, από τον οποίο ζητήθηκε να σχολιάσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Κώστα Παπανικολάου.

«Οι Έλληνες ήρθαν για να μείνουν!»

«Πολλοί καλοί νέοι παίκτες, οι οποίοι ανήκουν ξεκάθαρα στο επίπεδο του ΝΒΑ και το μόνο που τους απομένει είναι να ωριμάσουν από παιχνίδι σε παιχνίδι και να προσαρμοστούν απόλυτα σε όλες τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και θα τους επιτρέψουν να μείνουν εδώ για πολλά χρόνια!», κατέληξε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, που το 1989 αναδείχτηκε καλύτερος 6ος παίκτης στο ΝΒΑ και θεωρείται ένας από τους πιο σεβάσμιους βετεράνους παίκτες στην “κοινωνία” του αμερικανικού μπάσκετ και συχνά-πυκνά αρθρογραφεί και εμφανίζεται σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές.

Δείτε το βίντεο:
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ