2014-12-11 13:52:20
Φωτογραφία για Κικίλιας στο CNBC: Οι Έλληνες δεν θέλουν αποσταθεροποίηση και εκλογές
«Αισθανόμαστε ότι έχουμε ολοκληρώσει το 98% του προγράμματος» - «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους εταίρους μας και στις αγορές»

Συνέντευξη παραχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, στην εκπομπή Squawk Box, στο κανάλι CNBC Europe. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός τόνισε πως η εξαγγελία του πρωθυπουργού για πρόωρη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας «δεν είναι ένα προσωπικό στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά».

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως δεν είναι σύμφωνος με την πιθανότητα πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, καθώς η παρούσα κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, ώστε να επιτύχει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επιπλέον, πρόσθεσε, πως «οι Έλληνες είναι ξεκάθαρο πως δεν θέλουν να πάει η χώρα σε εκλογές, έτσι πιστεύω πως πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και ρεαλιστές και να δούμε τι θέλει η κοινή γνώμη».


Σε ερώτηση της δημοσιογράφου, σχετικά με το αν η εξαγγελία του πρωθυπουργού για πρόωρη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ένα «προσωπικό στοίχημα» του πρωθυπουργού της χώρας, για να ενισχύσει τη δύναμή του μέσα στη Βουλή, ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Δεν το πιστεύω κι αυτό επειδή δεν πρόκειται για κάποιου είδους στοίχημα. Κάθε φορά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, το ίδιο συμβαίνει».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στα ποσοστά ανεργίας στη χώρα, αλλά και την πρωτιά που οι νέοι κατέχουν σε αυτά τα ποσοστά, σχολιάζοντας: «Πριν δύο χρόνια όλοι πίστευαν στο Grexit, πως η Ελλάδα θα αποχωρούσε από το ευρώ, όμως είμαστε ακόμη εδώ, σταθεροί». Η σταθερότητα εξαρτάται από την οικονομία και την ασφάλεια ενός κράτους, πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

«Αισθανόμαστε πως βρισκόμαστε στο τέλος το προγράμματος» είπε ο ίδιος, αφού και το Euro Woprking Group έδωσε δίμηνη παράταση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. «Αισθανόμαστε ότι έχουμε ολοκληρώσει το 98% του προγράμματος. Αν εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους εταίρους μας, στις αγορές, αλλά και σε όλους όσοι ανησυχούν για την πορεία της Ελλάδας. Δεν έχουμε πλέον καιρό για πολλά λόγια, μόνο για αποφάσεις» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ