2014-12-13 00:19:06
Φωτογραφία για Η ελληνική αποστολή της ActionAid στο Μπαγκλαντές
Το Μπανγκλαντές είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες και φτωχές χώρες στον κόσμο. Σε μια έκταση λίγο μεγαλύτερη από την Ελλάδα ζουν σχεδόν 160 εκατομμύρια άνθρωποι. Το ένα τρίτο της χώρας πλημμυρίζει κάθε χρόνο την εποχή των μουσώνων, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να κινδυνεύουν από τους κυκλώνες και τις ασθένειες που μεταδίδονται από το βρώμικο νερό.

Το εθελοντικό ταξίδι πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Γκαϊμπάντα στο βόρειο Μπαγκλαντές. Η ActionAid στηρίζει την περιοχή από τον Απρίλιο του 2002 μέσω του προγράμματος Αναδοχής Παιδιού. Προτεραιότητες στην περιοχή είναι η ενδυνάμωση των γυναικών, η ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων έτσι ώστε να διεκδικούν τα δικαιώματα τους και πολλά προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων για εύρεση εργασίας και καλλιέργειας της γης τους.

Οι εθελοντές της ActionAid είναι όλοι Ανάδοχοι Παιδιού, επισκέφτηκαν την κοινότητα από τις 22 έως τις 29 Νοεμβρίου και γνώρισαν καταπληκτικούς ανθρώπους που ζουν στην περιοχή της Γκαϊμπάντα που δουλεύοντας μαζί με τους ανθρώπους της ActionAid κατάφεραν να βελτιώσουν πολύ τη ζωή τους.


Οι εθελοντές κάθε μέρα δούλεψαν σκληρά για να χτίσουν ένα κατάστημα για να στεγαστεί ένας γυναικείος συνεταιρισμός. Έφτιαξαν τσιμέντο, έχτισαν τοίχους και κουβάλησαν τούβλα. Το μεσημέρι έτρωγαν σε σπίτια μελών της κοινότητας για να γνωριστούν καλύτερα με τους κατοίκους και τα απογεύματα είδαν έργα και δράσεις της ActionAid.

Στην πρωτεύουσα Ντάκα είδαν το πρόγραμμα της ActionAid Happy Homes που φιλοξενεί άστεγα παιδιά και τους δίνει την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν έχουν credit: Minna Puhakka-Pastrikou/ ActionAid
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ