2014-12-16 04:43:06
Φωτογραφία για Αυτές είναι οι 10 μετοχές που διέλυσαν οι short sellers το 2014!
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Wall Street θα εμφανίσει πολύ καλή πορεία το 2015. Υπάρχουν, όμως και ορισμένες μετοχές που πραγματικά υπέφεραν το 2014, καθώς βρέθηκαν στο στόχαστρο των short sellers. Το εντυπωσιακό με το τρέχον έτος είναι ότι οι short sellers δεν επικεντρώθηκαν σε έναν κλάδο, αλλά φρόντισαν να διευρύνουν τη δραστηριότητά τους σε αρκετούς εξ αυτών.

Tesla Motors: Δανείστηκαν 30 εκατ. μετοχές. Ετήσιο κόστος δανεισμού 48%. Οι short sellers επικεντρώθηκαν στην εταιρεία στις αρχές του έτους, καθώς στις αγορές κυκλοφόρησαν ανταγωνιστικά προϊόντα που έπληξαν τις προοπτικές του ομίλου. Πάντως η μετοχή έχει κατορθώσει να ανακάμψει.

GoPro: Δανεισμός 10 εκατ. μετοχών, με ετήσιο κόστος δανεισμού 29%. Το κόστος δανεισμού, λόγω της επίθεσης των short sellers έφθασε έως και το 145% στα τέλη Νοεμβρίου.

Plug Power: Δανεισμός 26 εκατ. μετοχών, με ετήσιο κόστος 36%. Το ενδιαφέρον των short sellers άρχισε τις πρώτες ημέρες του 2014 και συνεχίζεται έως και σήμερα.


MannKind: Δανεισμός 44 εκατ. μετοχών, με κόστος 16%. Η προσοχή των short sellers, οφείλεται αποκλειστικά στην έγκριση του φαρμάκου Afrezza, από την αμερικανική υπηρεσία FDA.

3D Systems: Δανεισμός 18 εκατ. μετοχών, με ετήσιο κόστος 12%. Μικτά οικονομικά μεγέθη, ανάπτυξη νέων προϊόντων και επεκτατική πολιτική, δεν κατόρθωσε να ανακόψει την κατάρρευση της μετοχής.

Twitter: Δανεισμός εννέα εκατ. μετοχών, με ετήσιο κόστος 0,2%. Τα αδύναμα κέρδη διατήρησαν υψηλό το ενδιαφέρον των short sellers.

Burger King Worldwide: Δανεισμός 26 εκατ. μετοχών, με ετήσιο κόστος 16%. Η εξαγορά της Tim Hortons και η μεταφορά της έδρας στον Καναδά προκάλεσε το ενδιαφέρον των short sellers.

Cliffs Natural Resources: |Δανεισμός 46 εκατ. μετοχών με ετήσιο κόστος 7%. Η πτώση στην τιμή σιδηρομεταλλεύματος και η ανησυχίες για την ανάπτυξη της Κίνας, προκάλεσαν τους short sellers, οι οποίοι ποντάρουν ότι η εταιρεία θα χάσει το 70% της αγοράς άντλησης κεφαλαίων.

Sears Holdings: Εννέα εκατ. μετοχές με ετήσιο κόστος 16%. Η απέκδυση μονάδων και τα προβλήματα προμηθειών προκάλεσαν το ενδιαφέρον των short sellers.

ATandT: Δανεισμός 227 εκατ. μετοχών, με ετήσιο κόστος 0,1%. Οι διαπραγματεύσεις για νέα συμβόλαια και οι διαφωνίες για προμήθειες προκάλεσαν το ενδιαφέρον των short sellers.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ