2014-12-17 04:12:06
Φωτογραφία για Η… Orsa ταλαιπωρεί τις ασφαλιστικές εταιρείες
Για την κατάρτιση της «Orsa» θα τρέχουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου τα αρμόδια τμήματα των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς στο τέλος του τρέχοντος μηνός πρέπει να την καταθέσουν στην εποπτική αρχή την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η «Εκτίμηση ιδίου Κινδύνου και Φερεγγυότητας (Own Risk and Solvency Assessment – ORSA)» είναι μία ακόμη υποχρέωση των ασφαλιστικών εταιρειών ενόψει της οδηγίας Solvency II, που θωρακίζει έτι περαιτέρω την αξιοπιστία και φερεγγυότητα τους. Σύμφωνα με την οδηγία Solvency II, κάθε ασφαλιστική επιχείρηση θα πρέπει να διεξάγει την δική της εσωτερική εκτίμηση κινδύνου και φερεγγυότητας.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που εξέδωσαν οι Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές, το 2008 ο ορισμός της Εκτίμησης ιδίου Κινδύνου και Φερεγγυότητας είναι το «σύνολο των διαδικασιών και των διεργασιών που χρησιμοποιούνται προκειμένου να αναγνωριστούν, να αξιολογηθούν, να παρακολουθούνται, να διαχειρίζονται και να αναφέρονται οι βραχυπρόθεσμοι αλλά και οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει μια ασφαλιστική επιχείρηση ή που πιθανό να αντιμετωπίσει στο μέλλον, προκειμένου να διασφαλιστεί η αναγκαία φερεγγυότητα της επιχείρησης ανά πάσα στιγμή». Με λίγα λόγια  η Εκτίμηση ιδίου Κινδύνου και Φερεγγυότητας αντικατοπτρίζει το ιδιαίτερο προφίλ κινδύνου της κάθε ασφαλιστικής επιχείρησης και θα πρέπει να αποτελέσει ένα αναπόσπαστο μέρος των εργασιών της αλλά και ένα σημαντικό εργαλείο λήψης στρατηγικών αποφάσεων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ