2012-04-30 18:54:05
Φωτογραφία για Στον τελικό και βλέπει Final 4 ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 74-66 του Κολοσσού Ρόδου στο Βενετόκλειο έκανε το 3-1 στην ημιτελική σειρά και εξασφάλισε την πρόκρισή του στους τελικούς της Α1.

Τα άσχημα ποσοστά ευστοχίας των δύο ομάδων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα στο πρώτο πεντάλεπτο. Το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά ξεκίνησε έχοντας 1/6 δίποντα, ενώ ο Παναθηναϊκός 2/8. Οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν με 5-2 στο 5 λεπτό, ενώ με τον Ίαν Βουγιούκα να φορτώνει τους αντίπαλους ψηλούς με φάουλ και να έχει 5/6 από τη γραμμή των βολών και συνολικά επτά πόντους ξέφυγαν στο +4 (8-12) στο 8ο λεπτό.

Ο Λιακόπουλος κράτησε τον Κολοσσό κοντά στο σκορ με προσωπικές ενέργειες (13-14), αλλά ο Γιασικεβίτσιους πρόλαβε σε δύο λεπτά παρουσίας του στο παρκέ να σημειώσει πέντε πόντους, διατηρώντας οριακό προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Βουγιούκας και ο Καϊμακόγλου οδήγησαν το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και συντήρησαν το προβάδισμα (19-23 στο 14’), παρά το εξαιρετικό παιχνίδι του Λιακόπουλου (11π.)
. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε αλλεπάλληλες αλλαγές, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν τον απαραίτητο ρυθμό στην απόδοσή τους, που θα τους επέτρεπε να ξεφύγουν στο σκορ. Το γεγονός έδωσε το δικαίωμα στους νησιώτες να μείνουν κοντά στο σκορ (22-25 στο 16’), με τους δύο αντιπάλους να επιδίδονται σε… ρεσιτάλ αστοχίας, με τους Ροδίτες να έχουν 1/6 και τους «πράσινους» 2/9 σουτ τριών πόντων.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά με διαφορά πέντε πόντων (22-27) τρία λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, χάρη σε καλάθι του Μάριτς, ενώ εκμεταλλευόμενος την κυριαρχία του στα ριμπάουντ (22-14) προσπάθησε να «χτίσει» διαφορά ασφαλείας. Η αστοχία στις βολές (9/17), όμως, δεν του επέτρεψε κάτι τέτοιο, με τους παίκτες του Βασίλη Φραγκιά να μην αφήνουν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και να μειώνουν σε 29-27 στο 19ο λεπτό. Με 4/4 βολές του Δημήτρη Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «κλείσει» το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 33-27, με τους δύο αντιπάλους όμως να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για την επανάληψη.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να «καθαρίσουν» το «διπλό» στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, οπότε ξέφυγαν με 37-29, αλλά ο ασταμάτητος Νίκος Λιακόπουλου (16π.) διατήρησε τις συνθήκες ντέρμπι στο Βενετόκλειο. Ο Λόγκαν ήρθε να δώσει λύσεις στην ομάδα του (35-42), η οποία ωστόσο συνέχισε να κάνει επιπόλαια λάθη, με τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να πηγαίνουν σε βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση. Ακόμα κι έτσι, πάντως, ο Παναθηναϊκό διατήρησε τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους (39-48 στο 27’) χάρη στον Ίαν Βουγιούκα (14π.).

Ο Σέρβος τεχνικός έδωσε εντολή για ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα κι αυτό έφερε αποτέλεσμα, αφού οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 50-39, δείχνοντας την τάση να μη δώσουν άλλα δικαιώματα. Με τον Καϊμακόγλου να φθάνει αθόρυβα, αλλά με ουσιαστική δουλειά τους εννέα πόντους ο Παναθηναϊκός διατήρησε τη διαφορά των 11 πόντων (41-52) στο 28’, χωρίς όμως να μπορεί να λύσει οριστικά τα προβλήματα απέναντι στην άμυνα ζώνης του Βασίλη Φραγκιά. Αυτό επέτρεψε στους Ροδίτες να μειώσουν ξανά σε 52-45, πριν «μιλήσει» ξανά ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και με τρίποντο διαμορφώσει το 57-45 υπέρ των πρωταθλητών Ευρώπης στο φινάλε του δεκαλέπτου.
onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ