2015-01-07 14:21:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Η πιο κρύα ημέρα η αυριανή - Πότε έρχονται οι αλκυονίδες;
Η αυριανή θα είναι η πιο κρύα ημέρα των τελευταίων ημερών στην Πάτρα σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, αύριο το πρωί στην Πάτρα το θερμόμετρο θα δείχνει 0 βαθμούς κελσίου ενώ η αίσθηση που θα μεταφέρεται στο σώμα όσων θα βρίσκονται εκτός σπιτιού και θέρμανσης θα είναι οτι το θερμόμετρο δείχνει -4 βαθμούς!

Το μεσημέρι στη μέγιστη τιμή της η θερμοκρασία θα ανέβει στους 7 βαθμούς ενώ απο τη δύση του ήλιου και μετά θα πέσει πάλι στους 3 βαθμούς.

Αντίστοιχες θερμοκρασίες αναμένονται και την Παρασκευή.

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει λίγο απο το Σάββατο και μετά.

Η ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η θερμοκρασία σταδιακά από τις 10 Ιανουαρίου, θα αρχίσει να ανεβαίνει αισθητά σε όλη την Ελλάδα. Μικρή κακοκαιρία ενδέχεται να επηρεάσει με λίγες ασθενούς έντασης χιονοπτώσεις και λίγες βροχές την βόρεια, κεντρική και ανατολική κυρίως χώρα στις 12 με 13 Ιανουαρίου με μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ωστόσο δεν θα είναι τίποτα το ιδιαίτερο.


Σύμφωνα με το greek-weather.org, από εκεί και πέρα ως και τις 19 με 20 Ιανουαρίου, ο καιρός θα κυλίσει ομαλά, πιθανότατα να έχουμε και Αλκυονίδες μέρες με ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κυρίως στην δυτική και νότια χώρα.

Ωστόσο, η καλοκαιρία δεν θα κρατήσει για πάρα πολύ, καθώς από τις 22 με 23 περίπου Ιανουαρίου, τα περισσότερα από τα προγνωστικά μας στοιχεία, δείχνουν ραγδαία επιδείνωση του καιρού αρχικά με πολλές βροχές σε όλη την Ελλάδα και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Μάλιστα, προς τα τέλη του μήνα, διαφαίνεται και ψυχρή εισβολή στη χώρα μας, με χιόνια τα οποία θα επηρεάσουν κυρίως την βόρεια Ελλάδα ως και σε μηδενικά υψόμετρα, αλλά και ημιορεινά και ορεινά τμήματα της υπόλοιπης χώρας.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένονται πολλές βροχές και ισχυρές καταιγίδες, ενώ το βόρειο ρεύμα αέρα θα ενισχυθεί σημαντικά σε Ιόνιο και Αιγαίο πέλαγος.

Συνοψίζοντας λοιπόν, περιμένουμε καλό καιρό από τις 8 ως και τις 11 Ιανουαρίου με άνοδο της θερμοκρασίας, μικρή πτώση της θερμοκρασίας με λίγες βροχές και λίγα χιόνια στις 12 με 13 του μήνα, εκ' νέου βελτίωση του καιρού από τις 14 ως και τις 20 με 21 περίπου Ιανουαρίου και τέλος, πιθανή βαρυχειμωνιά και μεγάλες κακοκαιρίες από τις 22-23 Ιανουαρίου μέχρι και τα τέλη του μήνα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ