2015-01-09 08:10:53
Φωτογραφία για Εφτασε στο Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια
Εφτασε στον προορισμό της το ρωσικό κονβόι των 120 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες του Ντονμπάς από τις πολύμηνες συγκρούσεις στην νοτιοανατολική Ουκρανία. Το φορτίο βοήθειας και αλληλεγγύης περιλαμβάνει1.400 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, στην πλειοψηφία τους τρόφιμα και παιδικές τροφές, καθώς και χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή επικεφαλής του κέντρου Διοίκησης Εθνικών Κρίσεων, Ολεγκ Βορόνοφ, 60 φορτηγά κατέφθασαν στο Ντονιέτσκ και άλλα 60 στο Λουγκάνσκ. Περίπου 700 τόνοι ανθρωπιστικού φορτίου θα μοιραστούν σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και άλλες κοινωνικές εγκαταστάσεις.

Εκτός από χριστουγεννιάτικα δώρα, παιχνίδια και γλυκά που θα μοιραστούν στα παιδιά, το φορτίο περιλαμβάνει τόνους από κονσέρβες με κρέας και ψάρια, φιάλες με γάλα, παιδικές τροφές και τρόφιμα όπως αλέυρι, σιτάρι, κριθάρι, ρύζι και μακαρόνια, ενώ την ανθρωπιστική βοήθεια συμπληρώνουν τόνοι φαρμάκων, ιατρικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης.Τα χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του ρωσικού Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών από κοινού με τη δημόσια οργάνωση Ενωση Διασωστών της Ρωσίας.


Πρόκειται για την 11η ρωσική αποστολή ανθρωπιστική βοήθειας στο Ντονμπάς. Η Μόσχα έχει στηρίξει εμπράκτως τις οικογένειες των πληγέντων από τις συγκρούσεις στην νοτιοανατολική Ουκρανία. Από τον περασμένο Αύγουστο έχουν καταφθάσει στην περιοχή 10 ανθρωπιστικές αποστολές, με δεκάδες φορτηγά που έχουν μεταφέρει συνολικά πάνω από 13.000 τόνους βοήθειας – τρόφιμα, κουβέρτες, φάρμακα, ρουχισμό, σόμπες κλπ.
TASS
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ