2015-01-15 17:59:56
Φωτογραφία για Μία συγκλονιστική συνέντευξη της Έιμι Γουαϊνχάουζ που δεν κυκλοφόρησε ποτέ
Στις 23 Ιουλίου 2011 και το Χόλυγουντ θρηνεί το χαμό ενός ακόμα ταλέντου που έφυγε σε ηλικία 27 χρόνων επιβεβαιώνοντας την κατάρα του «Club 27» Λιγα χρόνια μετά τον θάνατο της Έιμι Γουαϊνχάουζ μία συνέντευξη του 2004 που δεν δημοσιεύθηκε ποτέ επειδή ο αρχισυντάκτης πίστεψε πως η τραγουδίστρια δεν θα ενδιαφέρει το κοινό, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Όσοι την γνώρισαν έκαναν λόγο για ένα υπερευαίσθητο κορίτσι που μιλούσε μέσα από τη μουσική του. Αυτό ήθελε και η ίδια όπως αποκάλυψε στην εν λόγω συνέντευξη. «Θα ήθελα να με θυμούνται ως κάποια που δεν ικανοποιούνταν με μία μονοδιάστατη μουσική. Ως κάποια που ήταν πρωτοπόρος. Έχω πολύ χρόνο μπροστά μου για να το καταφέρω αυτό και είναι συναρπαστικό. Έχω πολύ χρόνο να κάνω μουσική», έλεγε τότε η νεαρή εκπρόσωπος της σόουλ – τζαζ μουσικής.

Τέσσερις μήνες πριν δώσει αυτή τη συνέντευξη, η Έιμι Γουάινχαουζ είχε μόλις κάνει ελαφρώς αισθητή την παρουσία της στο ευρύ κοινό με την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου με τίτλο «Frank». Τότε, η Έιμι ήταν σχεδόν άγνωστη ακόμα και στη Βρετανία, αλλά το άλμπουμ της ξαφνικά διαδόθηκε και κατάφερε να φτάσει στη 13η θέση των μουσικών charts.


Με ιδιαίτερα αισιόδοξες δηλώσεις για το μέλλον της επαγγελματικής, αλλά και προσωπικής της ζωής η 20χρονη, τότε, τραγουδίστρια ήταν «πολύ ομιλητική διανύοντας μια καλή περίοδο στη ζωή της, πριν αρχίσει τις καταχρήσεις και τα ναρκωτικά, με υγιές σωματικό βάρος, και ελάχιστα τατουάζ», όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Τζον Μαρς, που πήρε τη συνέντευξη για λογαριασμό ενός εβδομαδιαίου περιοδικού.

Η Έιμι τελικά όχι μόνο ενδιέφερε το κοινό αλλά έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία της μουσικής. Κανείς δεν αμφισβήτησε το ταλέντο και την φωνή της, κανείς δεν θα της μοιάσει.

Στις 23 Ιουλίου του 2011, η Έιμι βρίσκεται νεκρή στο σπίτι της στο Κάμντεν του Λονδίνου με την είδηση του θανάτου της να επιβεβαιώνεται λίγο αργότερα από τη Σκότλαντ Γιάρντ. Η κοινή γνώμη κάνει λόγο για υπερβολική δόση ναρκωτικών όμως η ιατροδικαστική έρευνα αποδίδει το θάνατο της Βρετανίδας σταρ σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα αποτοξίνωσης.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν προβλέψει την άσχημη κατάληξη του κακού κοριτσιού της σόουλ. Η Έιμι συστήθηκε στο ευρύ κοινό το 2003 με το άλμπουμ Frank. Τότε τίποτα δεν πρόδιδε τη θλιβερό τέλος. Η 20χρονη τότε Γουάινχαουζ είχε φυσιολογικό βάρος και δεν αντιμετώπιζε –τουλάχιστον φανερά- προβλήματα αλκοόλ και ουσιών.

Η εικόνα της το 2006 όταν και κυκλοφόρησε ο δεύτερος και άκρως επιτυχημένος της δίσκος Back to Black (το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις του 21ου αιώνα στη Βρετανία), έχει αλλάξει δραματικά. Κυκλοφορεί συνεχώς μεθυσμένη, έχει αποκτήσει δερματικά προβλήματα και δεκάδες τατουάζ που καλύπτουν ολόκληρο το κορμί της, ενώ ταυτόχρονα παλεύει με τον εφιάλτη της νευρικής ανορεξίας. Τρέφεται αποκλειστικά με junk food, η εικόνα του προσώπου και του σώματός της είναι πλέον τρομακτική και μπαινοβγαίνει στα κέντρα αποτοξίνωσης.

Οι προβληματικές σχέσεις πάντα κυνηγούσαν το αστέρι της σόουλ, όμως ο δεσμός της με τον Μπλέικ Φίλντερ Σίβιλ, τον οποίο και παντρεύτηκε τον Μάιο του 2007 αποδείχθηκε καταστροφικός. Φήμες λένε ότι η Έιμι ξεκίνησε τα σκληρά ναρκωτικά -συγκεκριμένα την ηρωίνη- στο πλευρό του Σίβιλ με τον οποίο χώρισε δύο χρόνια αργότερα, όντας πλέον πλήρως εξαρτημένη.

Τότε, όμως, εκείνη δήλωνε αναφερόμενη στον Μπλέικ: «Υπάρχει κάποιος στη ζωή μου. Δε θα είχα χρόνο για κάποιον που θα θεωρούσα ότι παίζει μαζί μου. Δε θα ήμουν με έναν άνδρα που θα με φοβόταν, αλλά δε νομίζω ότι οι άντρες με φοβούνται, δηλαδή κοίτα με, είμαι μικροσκοπική. Δε νομίζω ότι μπορώ να βλάψω κάποιον, είμαι καλό κορίτσι».

Οι γονείς και οι φίλοι της ανησυχούν και προσπαθούν να συνετίσουν την αντιδραστική Έιμι, η οποία όμως αρνείται να βοηθήσει τον εαυτό της. Παρά τη φήμη της που έχει εκτοξευτεί στα ύψη, τους εκατομμύρια θαυμαστές της σε ολόκληρο τον κόσμο και τα 5 Γκράμι που απέσπασε ο δίσκος Back to Black, η Γουάινχαουζ βρίσκει ικανοποίηση μόνο στα τσιγάρα, το κρακ, την ηρωίνη και το αλκοόλ.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά το 2011, στις αρχές της περιοδείας της. Η απογοητευτική της εμφάνιση στο Βελιγράδι στις 18 Ιουνίου ήταν το κύκνειο άσμα της υπερταλαντούχας τραγουδίστριας. Το κοινό ήρθε αντιμέτωπο με μία δραματικά μεθυσμένη Έιμι που δυσκολευόταν όχι απλά να αρθρώσει λέξη, μα ακόμα και να σταθεί στα πόδια της. Η Ευρωπαϊκή της περιοδεία ακυρώνεται και το Αθηναϊκό κοινό αναγκάζεται να αποδεχτεί τη ματαίωση της προγραμματισμένης της εμφάνιση στη χώρα μας.

Από το θάνατό της και μετά υπήρξαν πολλές υποψήφιες διάδοχοί της όμως καμία δεν κατάφερε να πλησιάσει τη δική της λάμψη. Μπορεί το όνειρό της για μια ευτυχισμένη οικογένεια και παιδιά να έμεινε όνειρο, όμως οι δίσκοι και η εκκεντρική της προσωπικότητα έγραψαν ιστορία.

Κάπως έτσι, η παρέα των Τζάνις Τζόπλιν, Τζιμ Μόρισον, Κερτ Κομπέιν και Τζίμι Χέντριξ υποδέχτηκε στα τέλη Ιουλίου του 2011 το τελευταίο μεγάλο αστέρι της μουσικής που έσβησε κι αυτό στα 27 του χρόνια. Τρία χρόνια μετά, κανείς δεν έχει ξεχάσει το ευάλωτο κορίτσι με τη σπάνια φωνή και το δύσκολο χαρακτήρα. Ούτε προκειται. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ