2015-01-20 05:08:10
Φωτογραφία για Την προστασία όσων έλαβαν δάνειο σε ελβετικό φράγκο ζητά η ΕΚΠΟΙΖΩ
Το πρόσφατο ζήτημα που αφορά χιλιάδες οφειλέτες που πήραν δάνειο σε... ελβετικό φράγκο, θίγει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών - Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), ζητώντας τη λήψη μέτρων από την Πολιτεία.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η ΕΚΠΟΙΖΩ τονίζει ότι έχει λάβει καταγγελίες από εκατοντάδες δανειολήπτες, οι οποίοι αν και έχουν επιστρέψει ένα μεγάλο μέρος του κεφαλαίου, λόγω των αλλαγών της ισοτιμίας από το 2009, σήμερα οφείλουν πολύ περισσότερα από όσα δανείστηκαν αρχικά. Για το λόγο αυτό ζητάει τη λήψη δραστικών μέτρων από την κυβέρνηση που θα αναλάβει μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι ευθύνες των ελληνικών τραπεζών που επέλεξαν να προωθήσουν τα προϊόντα αυτά είναι τεράστιες. Βομβαρδίζοντας με διαφημιστικά μηνύματα τους καταναλωτές, έδιναν έμφαση στο χαμηλό επιτόκιο των συγκεκριμένων δανείων, παραλείποντας να ενημερώσουν για τους κινδύνους από μια τέτοια υπηρεσία.

Στην ουσία, τα δάνεια σε ξένο νόμισμα έχουν επενδυτικό χαρακτήρα, με συναλλαγματικούς κινδύνους που δεν είναι σε θέση να υπολογίσει ο μέσος καταναλωτής. Αντίθετα, οι καταναλωτές προσδοκούν να επιστρέψουν το κεφάλαιο που έλαβαν, συνήθως για την αγορά του σπιτιού τους, πλέον του τόκου».

«Αν γνώριζαν τα ρίσκα που αναλαμβάνουν, οι περισσότεροι δανειολήπτες θα επέλεγαν να δανειστούν σε ευρώ, με το αντίστοιχο κυμαινόμενο επιτόκιο», επισημαίνει η ΕΚΠΟΙΖΩ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ