2015-01-20 05:38:09
Φωτογραφία για Από το 2010 η NSA παρακολουθεί τους Βορειοκορεάτες χάκερ
Σύμφωνα με έγγραφο από το φάκελο των αποκαλύψεων Σνόουντεν, η NSA είχε... από το 2010 εικόνα για τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Βορειοκορεατών σχετικά με την ανάπτυξη ηλεκτρονικών επιθέσεων.

Οπως αναφέρουν οι New York Times, διεισδύοντας σε κινεζικά δίκτυα, μέσω των οποίων γίνεται η αποκλειστική διασύνδεση της Βορείου Κορέας με τον υπόλοιπο κόσμο, οι Αμερικάνοι είχαν παγιδεύσει και θέσει υπό παρακολούθηση περίπου 6.000 άτομα, μεταξύ των οποίων πιστεύεται ότι βρίσκονται και αρκετοί χάκερ που δρουν για λογαριασμό της Πιονγιάνγκ.

Οι πράκτορες της NSA είναι πλέον πεπεισμένοι ότι η επίθεση στο σύστημα υπολογιστών της Sony Pictures προήλθε από Βορειοκορεάτες χάκερ, οι οποίοι λέγεται ότι είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο της εταιρείας δυο μήνες πριν από τη διαρροή απόρρητων αρχείων και emails.

Παρόλο αυτά, εμπειρογνώμονες και ανεξάρτητοι ερευνητές σε θέματα ασφαλείας παραμένουν δύσπιστοι γύρω από το αν οι χάκερ που επιτέθηκαν στη Sony επιχειρούσαν από τη Βόρεια Κορέα, αξιολογώντας ως ελλειπή και αβάσιμα τα λιγοστά στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει μέχρι σήμερα το FBI. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ