2015-01-20 13:50:37
Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε πόσα δισ. ευρώ έχουν φύγει από τις τράπεζες από τις αρχές Δεκεμβρίου!
Σύμφωνα με στοιχεία από τραπεζικούς κύκλους, αρχές Δεκεμβρίου οι εκροές καταθέσεων ανέρχονταν σε περίπου 300 εκατ. ευρώ την ημέρα. Αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών οι εκροές έφτασαν τα 500 εκατ. ευρώ ημερησίως ενώ στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και σήμερα έγιναν 700 εκατ. ευρώ αναλήψεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται κυρίως για επιχειρηματικές καταθέσεις (και όχι νοικοκυριών) που αποσύρονται από τα γκισέ, χωρίς να βγαίνουν εκτός Ελλάδος, πιθανότατα λόγω ανασφάλειας για το σκηνικό της επόμενης ημέρας των εκλογών, χωρίς ωστόσο να βγαίνουν εκτός Ελλάδος.

Αυτό το σκηνικό δεν έχει προφανώς καμία σχέση με εκείνο του 2012 οπότε ο πανικός υπό τον φόβο εξόδου από το ευρώ είχε οδηγήσει σε φρενίτιδα αναλήψεων που έφτασε περίπου τα 60 δις ευρώ – τα περισσότερα εκ των οποίων πήγαν στο εξωτερικό.

Τραπεζικοί κύκλοι όπως και του υπουργείου Οικονομικών, τονίζουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από την εκροή καταθέσεων αυτού του μεγέθους. Οι τράπεζες θα κληθούν να προβληματιστούν από άλλους παράγοντες, όπως η πορεία των εντόκων γραμματίων, των repos κ.λπ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ